Harta site-ului
Ajutor
Profesorul pe calea schimbării
Profesorul pe calea schimbării

Tradițional, la început de an școlar, are loc Conferința Pedagogică organizată de Direcția Învățământ General Dubăsari. Evenimentul s-a derulat sub genericul ”Profesorul - agent al schimbării”, la data de 13 septembrie 2019, în incinta COCT “Prietenia”, com. Coșnița, ce a întrunit circa 200 de participanți.
La Conferinţă ne-au onorat cu prezența: Președintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI, deputații în Parlamentul Republicii Moldova dl Igor MUNTEANU, dna Stela MACARI, și dl Oleg GAZEA Primarul comunei Molovata Nouă 
În haine de sărbătoare, cu chipuri luminate, pline de răbdare și înțelepciune, așa cum numai profesorii se pot prezenta în orice vremuri, bune sau grele, cu demnitate și speranță, așa au fost văzuți, la eveniment, mult stimații noștri pedagogi. Sunt multe și greu de rezolvat problemele prin care sunt nevoiți a trece, dar îi încurajează rezultatele frumoase ale muncii lor. La conferinţă au fost prezenţi numeroși profesori, manageri ai instituțiilor de învățământ din raion, educatori, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, elevi, părinți, reprezentanți ONG, lideri sindicali etc.
Procesul educaţional presupune performanţe, căutări şi devotament. Astfel, profesorul de azi este în permanentă schimbare, deopotrivă cu schimbarea cresc şi performanțele. Într-o atmosferă prietenoasă, participanții la conferință au avut posibilitatea să observe unele tehnici de lucru în cadrul master-class-urilor prezentate în domeniul extrașcolar. În cadrul Conferinței au fost trecute în revistă realizările pentru anul 2018-2019 și au fost trasate direcțiile prioritare pentru anul 2019-2020. În debutul Conferinţei şefa Direcţiei Învățământ General, dna Larisa BRADUCEAN, a prezentat asistenţei cei 4 tineri specialişti, aşteptaţi în sălile de clasă, ale instituţiilor de învăţământ din raion, să înveţe copii curioşi de carte.
Conferinţa a continuat cu un alt moment specific, promovarea profesiei de pedagog, în cadrul campaniei  "Vreau să devin pedagog". Cu un mesaj au venit elevii din L.T. Doroțcaia.
Florile de dragoste şi profunde sentimente de respect au venit din partea direcţiei pentru învingătoarele din cadrul Concursului raional ”Pedagogul anului 2019”, pentru dna Galina PLEȘCO, L.T.Doroțcaia și Ala MORCOV, L.T. ” Ion Creangă ”com. Coșnița.
Aducem sincere mulțumiri COCT Prietenia, s. Coșnița; Gimnaziului Pîrîta și Oxentea; L.T. Ion Creangă; L.T. Doroțcaia; L.T. Vlad Ioviță din s. Cocieri; Direcției cultură și turism; Școala de arte din s.Doroțcaia, pentru implicarea și organizarea conferinței pedagogice..
În anul de studii care a demarat, rămâne a fi prioritară dezvoltarea infrastructurii școlare, edificarea unei școli prietenoase creative, care să asigure starea de bine a tuturor actanților procesului educațional. Dorim tuturor succese mari în realizarea acestor deziderate și un an școlar cât mai reușit și fructuos!
 
Larisa BRADUCEAN,
Şef Direcţie Învăţământ General

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Profesorul pe calea schimbării - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta