Harta site-ului
Ajutor
PRODUCERE INTENSIVĂ
PRODUCERE INTENSIVĂ

 

Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova, în cooperare cu reprezentanţa Companiei Bayer CropSciense au petrecut un seminar republican destinat producătorilor de legume, la care au fost invitaţi producătorii agricoli, fermierii din toate raioanele republicii, la care inclusiv au participat  şi reprezentanţi din raionul Dubăsari. Evenimentul a avut loc pe data de 19.07.2013 în satul Corjeuţi, raionul Briceni, în baza gospodăriei agricole SRL „Serviest-Agro”.
   Tematica seminarului a fost „ Producerea castraveţilor în baza tehnologiilor intensive. Aspectele specifice de producere reeşind din condiţiile climaterice ale anului 2013”.
   Participanţii la seminar au avut posibilitatea de a se familiariza cu tehnologiile intensive de producere a legumelor, accentul fiind pus pe principalele momente cheie ce influienţează rentabilitatea creşterii castraveţilor: etapa de producere, sistemele de protecţie, maşinile şi mecanismele utilizate în legumicultură, sectorul de procesare.
  A fost oferită posibilitatea participanţilor de a se încadra în discuţii practice, prin schimb de idei, experienţă şi recomandări întru aplicarea tehnologiilor intensive în procesul de producere a castraveţilor.  Seminarul a fost petrecut în condiţii de cîmp cu invitarea experţilor locali şi internaţionali. 
  Gospodăria dispune de 35 ha. de castraveţi, la care zilnic recoltă a cîte o tonă de la fiecare ha, cu ambalarea ulterioară şi realizarea şi exportarea zilnică a producţiei.
  Pentru detalii şi informaţii, întru implementarea de Proiect contactaţi tel. 0690 620 08. persoana de contact Olga Gordila.

                                                                                Petru Porubin
 Direcţia  agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

PRODUCERE INTENSIVĂ - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta