Harta site-ului
Ajutor
Problemele întîlnite de structurile subdivizionale din teritoriul r.Dubăsari abordate şi soluţionate
Problemele întîlnite de structurile subdivizionale din teritoriul r.Dubăsari abordate şi soluţionate

   Şedinţa a debutat cu cuvinte de felicitare aduse de către dl Grigore POLICINSCHI, preşedintele raionului pentru efectivul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, cu prilejul sărbătorii profesionale marcate pe 5 aprilie. Dlui a mulţumit pentru eforturile depuse în prevenirea şi lichidarea consecinţelor situaţiilor de risc cît şi pentru devotamentul şi sacrificiul demonstrat zi de zi.
   Totodată dlui a menţionat că lunile aprilie-mai sunt dedicate bilunarului salubrizării, în cadrul căruia este necesar de efectuat lucrări de salubrizare, amenajare a tuturor locurilor publice şi de agrement cît şi pregătirile pentru sărbătorile sfinte de Paşti care în acest an sunt pe data de 1 mai. Inspecţia ecologică a ţinut să menţioneze că în acest an se organizează concurs cu premierea cîştigătorilor pentru cea mai salubră localitate, premiile fiind asigurate de către Inspectoratul ecologic de Stat. De asemenea preşedintele raionului a venit cu iniţiativa de a organiza sărbătoarea zilei muncii pe data de 2 mai în toate localităţile raionului.
   În cadrul şedinţei au fost abordate mai multe chestiuni ce ţin de:

  • Starea drumurilor din localităţile raionului, necesitatea reparării acestora:
  • Efectuarea controalelor inopinate la pieţele din raion, atenţionarea cetăţenilor care vînd marfa în locuri  neautorizate;
  • Modalitatea de eliberare a certificatelor solicitate de către vamişti pentru producţia din sere;
  • Atenţionarea conducătorilor la utilizarea transportului public în scopuri personale;
  • Oferirea unui spaţiu conform tuturor normelor legale pentru investirea şi crearea unui sector de poliţie în s.Holercani;
  • Sectorul energetic şi anume problema transformatoarelor electrice care sunt prezente în fiecare localitate, îngrădirea acestora pentru securitatea vieţii oamenilor în special a copiilor. Necesitatea verificării contractelor încheiate între instituţiile de învăţămînt şi furnizorii de energie electrică. Prezentarea propunerilor pentru îmbunătăţirea cadrului legal a ANRE.
    În cadrul întrunirii date, au fost menţionate organizarea şedinţei Consiliului raional la data de 14 aprilie, ora 10.00 în incinta ÎM COCT „Prietenia”.Tot în aceeaşi zi, începînd cu orele 16.00 va avea loc o şedinţă de lucru cu IP Dubăsari şi dl Cavcaliuc Gheorghe, şef-adjunct Inspectoratul general de poliţie al Ministerului afacerilor de interne.
   Pentru data de 19 aprilie este planificată ora Guvernului, în cadrul căreia cu vizită de lucru se va afla dl Iulian Postica, vice-ministrul tehnologiilor informaţionale. La aceeaşi dată va avea loc o donaţie de carte din partea Consiliului Judeţean Buzău pentru biblioteca publică raională.
   Audienţa şi-a exprimat mulţumirea pentru productivitatea şedinţei date, solicitînd ca în cadrul următoarei şedinţe să participe şi conducerea Oficiului poştal Dubăsari, Moldtelecomul, Red-Union- Fenosa, oficiul cadastral teritorial.
   Întrunirea a avut loc la data de 5 aprilie curent, în cadrul Consiliului raional, unde au participat majoritatea primarilor din teritoriu, conducătorii serviciilor desconcentrate şi descentralizate din raionul Dubăsari, conducerea Inspectoratului de poliţie Dubăsari, reprezentanţi ai Biroului vamal Chişinău şi Vadul lui Vodă.
 
         Alexandra VATAV, specialist principal
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Problemele întîlnite de structurile subdivizionale din teritoriul r.Dubăsari abordate şi soluţionate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta