Harta site-ului
Ajutor
Problemele în activitatea agenţilor economici care deţin terenuri agricole amplasate după traseu
Problemele în activitatea agenţilor economici care deţin terenuri agricole amplasate după traseu

Pe data de 29 martie 2016, în incinta Consilului raional Dubăsari, a fost petrecută o şedinţă de lucru cu problema activităţii de mai departe a agenţilor economici care deţin terenuri agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol. Şedinţa a fost organizată de către Direcţia agricultură şi cadastru şi prezidată de către vicepreşedintele raionului, dl Leonid Gaţcan. A fost adusă la cunoştinţă situaţia legată de rambursarea creditului tehnic, contractat în perioada anilor 2006-2007. Astfel în urma adresărilor către Guvernul Republicii Moldova din partea cooperativelor agricole şi a Consiliului raional Dubăsari, agenţii economici, beneficiari ai creditului tehnic nominalizat, care deţin terenuri agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, în legătură cu imposibilitatea prelucrării acestora, vor putea beneficia de o prelungire a termenelor de rambursare a creditului pe o perioada de 3 ani.
  Totodată au fost expuse păreri şi propuneri în privinţa activităţii de mai departe a agenţilor economici respectivi, o mare problemă fiind menţinerea colectivelor de muncă. Din pricina interdicţiei de a prelucra terenurile de după traseu, colectivele au rămas fără muncă, respectiv şi surse financiare pentru plata salariilor nu sunt. Astfel este riscul ca aceste colective să se descompună, iar în cazul că va fi obţinută o eventuală înţelegere între autorităţile de la Chişinău şi Tiraspol, în privinţa accesului la terenurile date, nu va avea cine să prelucreze aceste pămînturi.
  La propunerea mai multor participanţi la şedinţă, s-a primit hotărîrea că să se iniţieze solicitarea de urgenţă a vizitei primministrului Republicii Moldova în teritoriu, pentru a petrece o întîlnire cu agenţii economici, deţinători de terenuri agricole amplasate după traseu.
 
Valeriu Popuşoi,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Problemele în activitatea agenţilor economici care deţin terenuri agricole amplasate după traseu - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta