Harta site-ului
Ajutor
Problema investiţiilor în regiunea de est a ţării, abordată la Coşniţa
Problema investiţiilor în regiunea de est a ţării, abordată la Coşniţa

Investitorii străini ocolesc regiunea de est a Moldovei. Asta chiar dacă în regiune există o infrastructură bună. Problema a fost discutată la Coşniţa, la seminarul pentru Dezvoltarea Regională, desfăşurat în săptămâna investiţională „Moldova Business Week”.

Ştefan Driga este agent economic şi activează în Zona de securitate, în satul Molovata Nouă, raionul Dubăsari. Întreprinderea pe care o conduce are 400 de hectare de terenuri agricole amplasate după traseul Râbniţa-Dubăsari-Tiraspol. Pământurile au fost luate în arendă de la oamenii din sat. Primăvara aceasta terenurile au rămas nelucrate, pe motiv că agricultorul nu a avut acces la ele.

Atât locuitorii, cât și administraţia din Dubăsari susțin că nici un alt agent economic, local sau străin, nu va veni să investească în aceste pământuri, principala problemă fiind conflictul transnistrean.

Viceministrul Economiei Octavian Calmîc spune că în cadrul săptămânii investiţionale „Moldova Business Week” se vor pune în discuţie problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri din Zona de securitate. Reprezentantul Guvernului şi-a exprimat regretul că situaţia agricultorilor rămâne a fi una dificilă, chiar dacă chestiunea este abordată la fiecare rundă de negocieri în formatul 5+2.

Seminare pentru dezvoltare regională au mai avut loc în Cahul, Bălţi, Cimişlia şi Comrat. Joi, 12 iunie, oamenii de afaceri, inclusiv din stânga Nistrului, sunt invitaţi să participe la Conferința Internațională a Investitorilor Moldova-UE, la care va fi prezent preşedintele Comisei Europene, Jose Manuel Barroso.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Problema investiţiilor în regiunea de est a ţării, abordată la Coşniţa - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta