Harta site-ului
Ajutor
Prima zi de şcoală în Liceul Teoretic Doroţcaia
Prima zi de şcoală în Liceul Teoretic Doroţcaia

       Dragostea de carte şi începutul unui nou an de şcoală, ne adună la începutul unei luni frumoase de toamnă pentru a ne spune: Bun venit la Ziua Cunoştinţelor!
      Întîi septembrie, în fiecare instituţie de învăţămînt din r-nul Dubăsari a răsunat primul clopoţel. Vacanţa s-a finisat, se începe un alt an şcolar. Cu noi speranţe, perspective, cu un surplus de energie creatoare şi cu intenţia de a cuceri noi înălţimi. Ziua cunoştinţelor uneşte generaţii, pentru că niciodată nu ne oprim ca să nu învăţăm. Unii păşesc pentru prima dată pragul Liceului Teoretic Doroţcaia, alţii vin să-şi continue drumul cunoştinţelor. 
      Careul solemn dedicat primului sunet a fost un nou început pentru întreg publicul, o lecţie plină de urări de succes din partea oaspeţilor de onoare, dar şi din partea conducerii liceului. 
      Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigori Policinschi  care a onorat cu prezenţa sa elevii Liceului Teoretic Doroţcaia, în discursul său a adus sincere felicitări copiilor, părinţilor şi întregului cadru didactic cu începutul anului de învăţămînt 2014-2015, asigurîndu-i că vor avea o susţinere totală din partea conducerii raionale.
      De asemenea, dl Grigore Policinschi, a accentuat un pas foarte important în instituţiile de învăţămînt din raion, introducerea uniformei şcolare, ceea ce întăreşte disciplina şi le reaminteşte elevilor care este scopul prezenţei lor în bănci. În şcolile care adoptă uniforma, copiii obţin rezultate mai bune, pentru că întregul sistem educaţional este mai bine organizat şi mai orientat către performanţă.
      În discursul său, dumnealui a cerut elevilor să-şi asume o responsabilitate enormă faţă de studii, de comportamentul pe care îl au în timpul lecţiilor, dar şi în afara lor. “Succese nouă tuturor, anul acesta să ne dea cît mai multe speranţe şi vise realizate”.
     Directorul liceului s. Doroţcaia, dna Viorica Bacioi a urat tuturor succese şi realizări frumoase atît pentru copii şi părinţi cît şi profesorilor în activitatea sa profesională. La serbarea primului sunet, copiii au avut parte de clipe plăcute trăite alături de colegii care în perioada de vacanţă s-au aflat în locuri diferite.
     După ce au răsunat cuvinte de felicitare din partea invitaţilor pentru elevii din clasele superioare şi a micuţilor din clasa a I-a, elevii clasei a XII-a au condus micuţii din clasa a I-a în băncile şcolare, loc în care vor învăţa şi vor acumula noi cunoştinţe.
Toate instituţiile de învăţămînt s-au bucurat de prezenţa colaboratorilor Consiliului raional Dubăsari.
                                               
                                                                                                                                                             Elena Gheorghiţa, corector

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Prima zi de şcoală în Liceul Teoretic Doroţcaia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta