Harta site-ului
Ajutor
Prima şedinţă de constituire a Consiliului raional Dubăsari 2011-2015
Prima şedinţă de constituire a Consiliului raional Dubăsari 2011-2015

Conform Hotărîrii Comisiei Electorale Centrale, pe data de 27.06.2011, în incinta sălii de spectacole a Casei de cultură Coşniţa a avut loc prima şedinţă de constituire a Consiliului raional Dubăsari 2011-2015.
Reprezentantul Comisiei Electorale Centrale, dl A. Semionov a adus la cunoştinţă că conform legislaţiei în vigoare şedinţa Consiliului raional este deliberativă, la care sunt prezenţi toţi consilierii aleşi. Alegerile locale în circumscripţia raională Dubăsari nr. 15 au avut loc în corespundere cu legislaţia în vigoare. Totodată a felicitat consilierii raionali cu validarea mandatelor dorindu-le o conlucrare eficientă în cadrul Consiliului raional şi soluţionarea problemelor social-economice ale raionului şi a treburilor publice în folosul cetăţenilor.
Dl V. Suciu, preşedintele Judecătoriei Dubăsari, a dat citire Hotărîrea Judecătoriei Dubăsari privind confirmarea legalităţii alegerilor consilierilor în Consiliul raional Dubăsari în Circumscripţia Electorală nr. 15 şi au fost înmînate mandatele de consilier raional.
În conformitatea cu legislaţia în vigoare şedinţa a fost prezidată de către dl. A. Miţcu, consilier raional din partea PCRM, fiind cel mai în vîrstă consilier, asistat de către doi din cei mai tineri consilieri – dna V. Stratulat, consilier raional din partea PCRM şi dl A. Gheţu, consilier raional din partea PL.
Totodată Organizaţiile teritoriale ale PLDM, PD şi Pl au constituit Alianţa pentru Integrare Europeană în cadrul Consiliului raional Dubăsari.
La ordinea de zi a şedinţei au fost preconizate 2 chestiuni:
  1. Alegerea preşedintelui raionului;
  2. Alegerea vicepreşedinţilor raionului;
Pe marginea I-ei chestiuni, consilieri raionali din partea PCRM, în număr de 16 persoane au votat unanim candidatura dlui Gr. Policinschi la funcţia de preşedinte al raionului Dubăsari. Consilierii raionali din partea PLDM, PD, PL şi un consilier raional din partea PCRM n-au participat la votare. Astfel, conform legislaţiei în vigoare preşedintele raionului a fost ales cu votul majorităţii consilierilor aleşi.
La chestiunea a II-a, în conformitatea cu legislaţia în vigoare, vicepreşedinţii raionului se aleg la propunerea preşedintelui raionului cu votul majorităţii consilierilor aleşi. Dl Gr. Policinschi, preşedintele raionului a propus la funcţia de vicepreşedinţi ai raionului:
  • Dna R. Spinovschi, vicepreşedinte al raionului responsabil pentru agricultură, economie şi proiecte investiţionale din domeniu;
  • Dna M. Jimbei, vicepreşedinte pentru domeniul social - învăţămînt, cultură, medicină, asistenţă socială şi mass-media.
Consilierii raionali din partea PCRM în număr de 17 persoane au susţinut propunerea preşedintelui raionului şi au votat pentru persoanele nominalizate. Partidele de opoziţie – PLDM, PD şi PL nu au participat la votare.
Pentru vizualizarea mai multor fotografii tastaţi aici.
V. Berzan,
Secretarul Consiliului raional

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Prima şedinţă de constituire a Consiliului raional Dubăsari 2011-2015 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta