Harta site-ului
Ajutor
Prima întîlnire comună a preşedinţilor de raioane cu conducerea Guvernului
Prima întîlnire comună a preşedinţilor de raioane cu conducerea Guvernului

Astfel, la 9 august curent, preşedintele raionului Dubăsari Grigore Policinschi a participat în cadrul primei şedinţe de lucru a Prim-ministrului Vlad Filat cu conducătorii autorităţilor publice locale de nivelul II. În cadrul acestei întruniri au fost discutate domeniile şi modul de colaborare a Executivului cu autorităţile publice locale. Premierul Vlad Filat a menţionat că nu va face distincţie între culorile partidelor pe care le reprezintă preşedinţii raioanelor întru asigurarea unei comunicări constructive pentru rezolvarea problemelor la nivel local. În acest context, a recomandat aleşilor locali să constituie Asociaţia preşedinţilor de raioane pentru o comunicare eficientă între localităţile rurale, dar şi cu instituţiile statului şi cu partenerii de dezvoltare la nivel regional, fapt care va permite soluţionarea problemelor din teritoriu. La rîndul lor, preşedinţii de raioane au menţionat că asociaţia va fi formată, cît mai curînd posibil, după modelul Congresului Autorităţilor Locale din Republica Moldova.

În cadrul declaraţiei de presă, preşedintele raionului Grigore Policinschi a menţionat: „Sper ca acest mesaj a domnului Prim-ministru care a fost expus astăzi în cadrul acestei şedinţe, să fie realizat la nivel local. Noi suntem disponibili pentru conlucrare şi aşteptăm că şi autorităţile publice centrale vor face paşi concreţi pentru descentralizare, pentru ca serviciile să ajungă la cetăţeni ”.

S-a convenit ca astfel de întruniri să aibă loc cel puţin o dată la trei luni, cu participarea şi Cabinetului de Miniştri, pentru a putea discuta şi găsi soluţii la problemele cu care se confruntă unităţile administrativ-teritoriale.

Ec. Racoveţ, 
sp. pr. în probl. relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Prima întîlnire comună a preşedinţilor de raioane cu conducerea Guvernului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta