Harta site-ului
Ajutor
Prima ședință a Comitetului local în domeniul Diasporei, Migrației și Dezvoltare
Prima ședință a Comitetului local în domeniul Diasporei, Migrației și Dezvoltare

La data de 18.07.2018, în conformitate cu Dispoziția Președintelui nr. 102-n din 17.07.2018 ,,Cu privire la instituirea Comitetului local în domeniul Diasporei, Migrației și Dezvoltare”, s-a desfășurat prima ședință  a Comitetului local,  prezidată de dna Maria JIMBEI, vicepreşedintele raionului pe probleme sociale.
În cadrul ședinței, dna Maria Jimbei  a adus la cunoștința membrilor Mecanismul de coordonare și implementare a politicii de stat în  domeniul diasporei, migrației și dezvoltării, aprobat prin Hotărîrea  Guvernului  nr. 725 din 08.09.2017.  În acest context,  a fost semnat și un Memorandum de înțelegere între AOFM Dubăsari, Consiliul raional Dubăsari (DÎG, DASPF, DAC, Centrul de Sănătate, DEBF ), Agenția Teritorială CNAM,  CTAS, DDF, AO a primarilor din r.Dubăsari. Scopul acestui Memorandum de înțelegere constă în crearea unui cadru de colaborare între principalii actori locali participanți în procesul de (re)integrare a cetățenilor Republicii Moldova reîntorși de peste hotare, pentru implementarea Mecanismului interinstituțional de referire (MIR) de re)integrare a cetățenilor RM reveniți în țară.
La finalul ședinței au fost discutate problemele cu care se confruntă cetățenii reîntorși de peste hotare și serviciile de care pot beneficia, precum și  măsurile care urmează a fi organizate în luna august,  în cadrul Zilelor Diasporei.

Nadejda AVXENTIEV,
AOFM Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Prima ședință a Comitetului local în domeniul Diasporei, Migrației și Dezvoltare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta