Harta site-ului
Ajutor
Prim-ministrul Republicii Moldova a vizitat raionul Dubăsari
Prim-ministrul Republicii Moldova a vizitat raionul Dubăsari

Pentru a se familiariza cu problemele cu care se confruntă raionul Dubăsari şi locuitorii din teritoriu, vineri 24 iunie 2016, cu o vizită de lucru în Dubăsari s-a aflat Prim-ministrul Republicii Moldova dL Pavel FILIP. Agenda de lucru a cuprins vizita la obiectele sociale ce se află în proces de reabilitare, întîlniri şi discuţii cu locuitorii şi activul raionului.
Prim-ministrul a luat cunoştinţă cu mersul lucrărilor de reparaţie a Casei de cultură şi a vizitat grădiniţa creşă din satul Doroţcaia.  Avînd în vedere situaţia deosebită în care activează liceul teoretic Doroţcaia şi liceul teoretic Grigoriopol, Premierul Pavel FILIP s-a întîlnit cu colectivele de pedagogi din aceste două instituţii. Mai bine de 14 ani, liceul „Ştefan cel Mare şi Sfînt din Grigoriopol” este refugiat în Doroţcaia. Cele două instituţii de învăţămînt activează într-un singur sediu, în două schimburi, ceea ce creează imposibilitatea de a desfăşura o educaţie calitativă sau activităţi extraşcolare şi alte măsuri cu implicarea elevilor.
Aici au fost expuse cele mai importante probleme din domeniul educaţiei, precum: necesitatea dezvoltării infrastructurii în grădiniţe, reieşind din creşterea numărului de copii în localităţi; soluţionarea problemei privind asigurarea cu sediu a LT Grigoriopol; scoaterea interdicţiilor şi asigurarea accesului liber al elevilor pentru participare la diverse activităţi cultural-sportive (fiindu-le solicitate procuri); organizarea odihnei de vară a copiilor, la moment fiind asigurată doar 15 % din 100; alimentarea elevilor şi în instituţiile din dreapta rîului Nistru.
Totodată, avînd în vedere că suntem în preajma marcării celor 75 de ani de la începutul Marelui război pentru Apărarea Patriei, Preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI şi Prim-ministrul dl Pavel FILIP au depus flori la Monumentul eroilor căzuţi în cel de al doilea război mondial, amplasat în satul Doroţcaia şi Monumentul eroilor căzuţi în conflictul armat din 1992, din satul Coşniţa.
Necesitatea surselor financiare pentru  acoperirea cheltuielilor de întreţinere a instituţiilor de învăţămînt din satele Marcăuţi şi Pohrebea, care au mai puţin de 91 de „elevi ponderaţi”; susţinerea financiară şi investiţională pentru dezvoltarea infrastructurii, reparaţia drumurilor, iluminarea stradală, apă şi canalizare; crearea oficiilor de sănătate în localităţile Roghi, Vasilievca şi Corjova; accesul la  terenurile aflate după traseul  Rîbniţa – Dubăsari – Tiraspol; asigurarea accesului liber al cetăţenilor prin vamele transnistrene;  necesitatea finanţării serviciilor sociale de către stat pentru asigurarea continuităţii funcţionării acestora; susţinerea agenţilor economici din stînga Nistrului şi alte probleme au fost expuse în cadrul întrevederii Premierului cu activul raionului Dubăsari, la care au participat primarii localităţilor, conducătorii serviciilor desconcentrate şi descentralizate din teritoriu, agenţi economici.
Prim – ministrul a vizitat şi Centrul de odihnă pentru copii şi tineret „Prietenia” din satul Coşniţa, unde a văzut condiţiile de activitate şi de odihnă al copiilor în tabără, inclusiv a vizitat şantierul de lucru unde are loc construcţia terasei de vară.
Conducerea Guvernului, s-a informat şi despre mersul lucrărilor de întărire a digurilor de protecţie a rîului Nistru.
Ecaterina RACOVEŢ,
şef Secţie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Prim-ministrul Republicii Moldova a vizitat raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta