Harta site-ului
Ajutor
Prietenia în familie - Ședință cu părinții împreună cu copiii
Prietenia în familie - Ședință cu părinții împreună cu copiii

Motto: ”Familia care trăiește în bună prietenie și armonie e mai tare decît orice fortăreață”(Antisthenes)
La data de 27 iunie 2016 în Biblioteca Publică pentru Copii din satul Oxentea, raionul Dubăsari s-a organizat activitatea ”Prietenia în familie”. Scopul principal fiind: ”Construirea relației apropiate, de încredere și înțelegere, dar și adoptarea atitudinii prietenoase care poate conduce la un răspuns mai bun din partea copiilor”.
La activitate au participat atât copiii cât si părinții lor, asistați de dl primar Rusu Valeriu, consilierii locali - Savin Ala, Buzila Rodica, asistent social - Rusu Eudochia, director de grădiniță - Rusu Lilia, secretara consiliului local - Rusu Tatiana. Toți împreună au participat activ pe tot parcursul activității. La finele ședinței părinții au conștientizat necesitatea relației de prietenie între membrii familiei; au cunoscut câteva metode pentru construirea unei relații de prietenie între părinți și copii, au sesizat rolul prieteniei în familie, au manifestat abilități de cooperare într-o familie prietenoasă și unită.
Prin implementarea pauzelor dinamice dintre copii și părinți, ca conducătorul ședinței, am observat ce  relații de prietenie există între ei. În unele cazuri e bine, în altele mai este de lucrat, dar sunt sigură, că-n urma acestei ședințe, relația de prietenie în familie va fi mai puternică.
Orice copil are nevoie de o familie prietenoasă. Casa părintească este comparată cu un copac, precum pomul se sprijină pe rădăcini, așa și omul se bazează pe familie. Familia în care predomină dragostea, armonia și prietenia este un adăpost sigur. Într-o familie prietenoasă copilul știe că tata și mama îl îngrijesc cînd se îmbolnăvește, veghind pe rînd la căpătîiul lui în timpul nopții, știe că poate merge la părinți după orice sfat și ajutor. El se simte în siguranță, indiferent cît de plină de probleme ar fi lumea din afară.
Să aveți parte de pace și prietenie în familiile dumneavoastră!
 
Galina BORDOS,
şef Biblioteca publică pentru copii Oxentea
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Prietenia în familie - Ședință cu părinții împreună cu copiii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta