Harta site-ului
Ajutor
Prezentarea datelor veridice este obligatorie la depunerea cererii pentru acordarea ajutorului social
Prezentarea datelor veridice este obligatorie la depunerea cererii pentru acordarea ajutorului social

Numărul familiilor beneficiare de ajutor social este în continuă scădere. În luna iunie ajutorul social a constituit 105572 lei, comparativ cu luna mai 2013 unde au fost alocaţi 213173 lei, ceea ce demonstrează o reducere cu cca 50%. Aceste rezultate sunt obţinute în urma efectuării controlului misiunii de inspecţie în cadrul Direcţiei asistenţă socială Dubăsari.

Reprezentanţii inspecţiei sociale, în perioada mai – iunie curent, au vizitat la domiciliu majoritatea beneficiarilor de ajutor social şi ajutor pentru perioada rece a anului din localităţile raionului şi au constatat mai multe încălcări, în deosebi nedeclararea obiectelor durabile pe care le utilizează familia, cum ar fi: televizor color, frigider, calculator, maşina de spălat cu program automat sau semiautomat, cuptoare cu microundă, etc. O altă constatare a fost nedeclararea veniturilor obţinute, de către beneficiari din angajarea ocazională. Aceste constatări servesc drept temei de restituire a plăţii ajutorului social în sumă de 26319 lei. Astfel, familiile care au fost depistate că au prezentat date eronate, v-or rambursa sumele primite nejustificativ.

Direcţia asistenţă socială Dubăsari informează că solicitantul de ajutor social şi ajutor pentru perioada rece a anului este obligat să prezinte informaţii complete şi veridice, înaintînd actele justificative respective. De asemenea, solicitantul ajutorului social are obligaţia să comunice în scris reprezentantului DAS orice modificare intervenită în informaţia declarată iniţial în cererea de acordare a ajutorului, în termen de 10 zile de la data la care a intervenit modificarea.

Zinaida STASEV- specialist principal pentru administrarea ajutorului social 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Prezentarea datelor veridice este obligatorie la depunerea cererii pentru acordarea ajutorului social - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta