Harta site-ului
Ajutor
Prevenirea furturilor de automobile
Prevenirea furturilor de automobile

Analiza efectuată, denotă că măsurile planificate şi desfăşurate, în unele cazuri, nu au influenţat pozitiv la diminuarea anumitor genuri de infracţiuni, în special a infracţiunilor contra patrimoniului şi anume răpirea mijloacelor de transport fără scop de însuşire.
      Astfel, de la începutul anului 2014, s-a atestat o creştere a infracţiunilor contra patrimoniului comise de către minori, în deosebi răpirea mijloacelor de transport fără scop de însuşire.
Cele mai afectate localităţi administrative s-a adeverit a fi s. Doroţcaia, com. Coşniţa, com. Molovata-Nouă, în care au fost comise infracţiuni de către minori.
      În legătură cu celel expuse, Secția Securitate Publică a IP Dubasari înaintează un şir de recomandări respectarea cărora va asigura protecţia automobilelor Dumneavoastră:
1. Este necesar ca autoturismul să fie dotat cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
2. Scoateţi o piesă din instalaţia de aprindere (pornire) a motorului automobilului la parcare pe timpul nopţii, astfel puteţi preveni furtul acesteia.
3. Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare, care este un mijloc de discurajare a hoţilor de automobile.
4. Pe toate roţile şi portierele autoturismului aplicaţi dispozitive antifurt.
5. Dotaţi automobilul dumneavoastră cu un întrerupător ascuns, care v-ar permite întreruperea alimentării generale a motorului.
6. Nu acordaţi încredere staţiilor de reparaţie cu prilejul reparaţiilor auto executate în atelierele neautorizate (posibil să fie făcută mulaje după chei).
7. Fiţi prudenţi şi nu lăsaţi cheile în contact, astfel puteţi avea surpriza ca la întoarcere să nu mai găsiţi automobilul.
8. Nu încredinţaţi maşina altor persoane pentru a o conduce.
         Totodată, în legătură cu agravarea situaţiei cu privire la infracțiuni comise de către minori, Biroul Siguranță Copii al IP Dubasari sesizează părinţii, reprezentanţii legali şi tutela/curatela la sporirea responsabilităţii referitor la respectarea şi exercitarea obligaţiilor de întreţinere, educaţie şi supraveghere a copiilor.
         Principalii  factori care condiționează  favorizează implicarea minorilor la săvîrșirea infracțiunilor sunt: neglijarea de către părinţi a obligaţiilor de întreţinere, educaţie şi supraveghere a copiilor, conflictele frecvente în familie, violenţa în familie, carenţe în educaţia copiilor, lipsa de comunicare eficientă cu părinţii, migraţia părinţilor şi lăsarea copiilor în custodia persoanelor în vârstă, neputincioşi, dorinţa de autoafirmare, independenţă sau atragere a atenţiei asupra propriei persoane, în special în perioada preadolescenţei şi adolescenţei.

Secția Securitate Publică a IP Dubasari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Prevenirea furturilor de automobile - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta