Harta site-ului
Ajutor
Preşedintelui raionului monitorizează situaţia efectuînd vizite de lucru în teritoriu
Preşedintelui raionului monitorizează situaţia efectuînd vizite de lucru în teritoriu

Pe data de 2 august curent, Preşedintele raionului a efectuat o vizită de lucru în localităţile Oxentea, Molovata şi Marcăuţi. Preşedintele a fost însoţit de şefa Serviciului relaţii cu publicul, dra Ec. Racoveţ şi şefa Serviciului asistenţă socială comunitară, dra O. Vascan. Locuitorii, cît şi primarii din localităţile respective au abordat mai multe probleme ce ţin de domeniul social, infrastructură, amplasarea gunoiştei, achitarea compensaţiilor nominativă la gaze şi energie electrică, inclusiv au solicitat susţinere pentru lichidarea pagubelor provocate de ploile ambundente din 15 iulie curent. Dl Policinschi a menţionat că va acorda suportul necesar solicitat de cetăţeni, în limita posibilităţilor bugetului raional.
La această întrunire au fost prezenţi şi cetăţenii care au beneficiat de cîte un ajutor material din partea Fondului local de susţinere socială a populaţiei Dubăsari.
Prin decizia nr.13 din 25.07.2012, Consiliul de administraţie a stabilit acordarea ajutorului unic persoanelor defavorizate şi persoanelor ce au suferit în urma calamităţilor naturale în satele Oxentea şi Molovata. Conform cererilor depuse şi demersurile parvenite din partea comisiilor locale pentru distribuirea ajutorului material, comisia FLSSP a hotărît:
Molovata – 22 persoane în sumă de 10800 lei
Oxentea – 15 persoane în sumă de 5600 lei
Marcăuţi – 2 persoane în sumă de 800 lei
Beneficiarii de ajutor au mulţumit domnului Preşedinte pentru suportul acordat şi pentru faptul că este alături de dumnealor şi în clipele grele, însă au solicitat o atenţie mai sporită faţă de persoanele care beneficiază de ajutor social, menţionînd că este inadmesibil ca persoanele tinere şi apte de muncă să beneficieze de acest ajutor social.
De asemenea, primarii Serafim Bejenari (Molovata), Valeriu Rusu (Oxentea) şi Sergiu Bătrîncea (Marcăuţi) şi-au expus mulţumirea pentru faptul că conducerea raionului reacţionează la solicitările din teritoriu.

Şef Serviciu asistenţă socială comunitară
Olga Vascan

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Preşedintelui raionului monitorizează situaţia efectuînd vizite de lucru în teritoriu - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta