Harta site-ului
Ajutor
Preşedintele raionului monitorizează pregătirea utilajului special pentru perioada rece a anului
Preşedintele raionului monitorizează pregătirea utilajului special pentru perioada rece a anului

Avînd în vedere condiţiile climaterice şi avertizările meteorologice din această perioadă, Preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI a convocat astăzi o şedinţă de lucru cu privire la pregătirea unităţilor de transport specializat pentru desăpezirea drumurilor publice locale precum şi asigurarea acestora cu piese de schimb şi formarea stocurilor de combustibil pentru perioada rece a anului, cu participarea dlui Mihai Nistrean, şeful Sectorului Dubăsari al SA „Drumuri Criuleni” şi dna Eudochia Nicolaev, şed Direcţie construcţii, gospodărie comunală şi amenajarea teritoriului.

În cadrul întrunirii, dl Mihai Nistrean a declarat că sunt pregătiţi pentru primii fulgi de zăpadă, fiind achiziţionate 276,7 de m3 de material antiderapant, 207 t sare şi 978,85 m3 nisip, inclusiv au fost pregătite 30 indicatoare cu tematica de iarnă „Limita de viteză” şi „Drum alunecos”.


De asemenea, dl Nistrean a menţionat că au fost încheiate contracte cu agenţii economici şi primăriile din teritoriu ce dispun de tehnică specială pentru desăpezirea drumurilor pe timp de iarnă.


Respectiv pentru pregătirea drumurilor către sezonul rece au fost efectuate un şir de lucrări cum ar fi profilarea drumurilor locale, instalarea indicatoarelor rutiere, nivelarea a 112 km de acostamente, efectuarea marcajului pe toate traseele şi au fost curăţite şanţurile de evacuare a apei pe marginea drumurilor naţionale.


La acest capitol, preşedintele raionului a menţionat că este necesar efectuarea marcajului şi pe părţile laterale a carosabilului, reieşind din faptul că în perioadele de timp cu ceaţă circulaţia este foarte complicată.


De asemenea, dl Preşedinte a solicitat atenţie sporită asupra drumului local ce duce spre localitatea Vasilievca, reieşind din faptul că satul este amplasat la o distanţă de zeci de km faţă de centrele locale.


Conducerea raionului a mai cerut şefului de sector întreprinderea tuturor măsurile de vigoare în vederea deservirii calitative a drumurilor publice locale din raion în sezonul de toamnă-iarnă 2013-2014, inclusiv să fie făcute toate graficele, desemnarea şi pregătirea listelor cu indicarea responsabililor pentru deservirea în timp de iarnă a porţiunilor de drum cu risc avansat de întroienire, cu indicarea datelor de contact, inclusiv de la domiciliu, şi prezentarea acestora  Comisiei raionale pentru situaţii excepţionale.


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Preşedintele raionului monitorizează pregătirea utilajului special pentru perioada rece a anului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta