Harta site-ului
Ajutor
Preşedintele raionului la întrunire cu elevii liceului ,,Vlad Ioviţă”
Preşedintele raionului la întrunire cu elevii liceului ,,Vlad Ioviţă”

Pe data de 6septembrie, anul curent, preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, conform programului de activitate, a avut o întrunire cu elevii cl. IX-XII din Liceul Teoretic ,,Vlad Ioviţă”  Cocieri.  Conducerea raionului a fost însoţită de dna Larisa Braducean, şef  DÎTS, reprezentanţii Serviciului relaţii cu publicul şi Centrului multifuncţional pentru copii şi tineret. Problema abordată în cadrul întrunirii a fost legată de rezultatele examenelor de bacalaureat din anul de studii 2012-2013 şi implicarea tinerilor în procesul educativ-instructiv cît şi la activităţile extraşcolare. 
Dl preşedinte a subliniat faptul că autoritatea publică raională este alături de tineri, îi va susţine de fiecare dată cînd va fi solicitat, inclusiv va contribui la crearea condiţiilor mai bune din cadrul instituţiei, pentru ca procesul de instruire să fie cît mai plăcut atît pentru elev cît şi pentru cadrele didactice. Însă respectiv, conducerea raionului a cerut din partea tinerilor să îşi onoreze obligaţiunile de elev cu responsabilitate, să manifeste stimă şi respect faţă de profesor  şi să se implice activ la măsurile extraşcolare şi de importanţă publică. 
Conducerea liceului a ţinut, în primul rînd, să aducă mulţumiri d-lui preşedinte pentru aportul pe care îl aduce în crearea condiţiilor bune pentru copii. 
Elevii liceului au adus sincere mulţumiri d-lui preşedinte pentru că ,,aţi găsit timp liber ca să ne întîlnim, pentru că întradevăr doriţi binele nostru, ca anul şcolar să fie cît mai bun. Şi vrem să menţionăm că nu-i bucurie mai mare ca atunci cînd primim Bursa Preşedintelui şi aşteptăm cu nerăbdare Şcoala Tînărului Conducător unde ne hrănim cu informaţii utile, facem cunoştinţă cu activităţile pe care le practică tinerii din alte sate. Ţinem să acentuăm faptul că nu permiteţi închiderea şcolilor mai mici, găsind finanţe pentru a le menţine şi nu în ultimul rînd Vă mulţumim că sunteţi alături de noi”. La acest capitol dl preşedinte a remarcat că niciodată nu va permite stoparea a ceea ce se numeşte educaţie, cultură, investiţii în viitorul de mîine al ţării.
Elevii au adresat şi întrebări dlui Policinschi. Iaviţa Maria, eleva clasei a XII, de asemenea s-a referit la examenele de bacalaureat menţionînd că s-au simţit unele momente de privilegiu faţă de elevii liceului ,,Mihai Eminescu”, unde şi au fost petrecute examenele de absolvire. La acest capitol, directorul liceului, Aurelia Ursul a propus o soluţie optimă, şi anume ca ambele instituţii să susţină examenele de BAC la Molovata Nouă, cu observatorii de acolo.
O altă întrebare venită din partea lui Nirca Petru a atins capitolul hrană, remarcînd că ,,Ce fel de lecţii poţi face pe stomacul gol”. Cu părere de rău dl preşedinte a menţionat că bugetul acordat pentru fiecare copil a fost micşorat iar preţurile au crescut, de aceea la moment, Consiliul raional nu are posibilitate de a alimenta şi clasele de liceu.
Dna Tatina Roşca, preşedintele comisiei de specialitate pentru domeniul învăţămîntului, consilier raional, de asemenea a adus sincere mulţumiri dlui preşedinte pentru grija pe care o poartă pentru raionul Dubăsari, inclusiv faţă de tineri, pentru iscusinţa şi curajul de a soluţiona orice problemă apărută pentru binele cetăţenilor.
În final dl Grigore Policinschi  le-a dorit tuturor ,,un an cît mai rodnic, cît mai bun. Să obţineţi succesele pe care vi le doriţi, părinţii voştri să aibă cu adevărat o satisfacţie bună de voi, iar voi să vă bucuraţi la finele anului de studii de note bune, de sănătate şi să vă bucuraţi unul de altul”.
De asemenea, dl preşedinte a monitorizat lucrările de reparaţie ce au avut loc în cadrul liceului şi anume, schimbarea geamurilor, construcţia unui viceu intern şi locul unde urmează a fi amenajat un teren de minifotbal. 
Marina Lupaşco, redactor-şef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Preşedintele raionului la întrunire cu elevii liceului ,,Vlad Ioviţă” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta