Harta site-ului
Ajutor
Preşedintele raionului interesat de procesul de recoltarea a legumelor
Preşedintele raionului interesat de procesul de recoltarea a legumelor

Pe data de 22 iulie 2013, preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi în comun cu Direcţia agricultură şi cadastru au efectuat o vizită de lucru în cîmpurile CP ”Oxentea Service” din localitatea Oxentea, unde era în toi recoltarea cartofului de pe suprafaţa de 2 hectare. Domnul preşedinte al raionului a avut convorbiri atît cu conducătorul CP”Oxentea Service”, dl Serafim Terinte cît şi cu lucrătorii care participau nemijlocit la recoltarea cartofului.

Din spusele domnului S. Terinte, cartoful anul acesta va da o roadă bună, dar se putea şi mai bună, solul uscîndu-se excesiv s-a împietrit, ceea ce a împiedicat dezvoltarea normală a tubercului. Alături de semănăturile de cartofi sînt semănăturile de ceapă, pe o suprafaţă de 6 hectare, care îşi aşteaptă timpul de recoltare.


În cadrul acestei vizite dl preşedinte împreună cu reprezentanţii Direcţiei agricultură şi cadastru au avut şi ocazia să participe la serbarea finisării recoltării spicoaselor, care în alte timpuri se mai numea „sărbătoarea ultimului snop”, organizată în gospodăria agricolă SRL”AgrodacGrup” din Molovata, condusă de dl Ilie Isac, împreună cu primarul s. Molovata dl Serafim Bejenari şi conducătorul CP ”OxenteaService” dl Serafim Terinte.

E de menţionat faptul că atît dl Ilie Isac cît şi dl Serafim Terinte sînt printre puţinii conducători de gospodării agricole din raion care mai ţin la tradiţiile vechi de organizarea a unui asemenea eveniment, iar lucrătorii din aceste gospodării îi stimează mult pentru atenţia oferită faţă de ei, majoritatea menţionînd că aşa conducători nu are nimeni şi că „ar lucra toată viaţa sub conducerea acestora”.


Popuşoi Valeriu,
Direcţia agricultură şi cadastru


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Preşedintele raionului interesat de procesul de recoltarea a legumelor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta