Harta site-ului
Ajutor
Preşedintele raionului în vizită de lucru la SRL"Prorovi Prim"
Preşedintele raionului în vizită de lucru la SRL"Prorovi Prim"

Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLOCINSCHI, însoţit de reprezentanţii Direcţiei economie, buget şi finanţe, marţi 22 martie curent, au efectuat o vizită de lucru la agentul economic  SRL „Prorovi Prim” din satul Holercani, producător de lapte.
Întreprinderea sus-menţionată a fost fondată în anul 2014, fondată de către dl Chirică Roman.
Astfel, ţinem să menţionăm, că indicii de producţie  ai laptelui sunt în creştere faţă de perioada anului 2015-2016, când ferma dispunea de doar 126 capete total, iar în prezent numărul acestora este de 200, dintre care 136 sunt mulgătoare, iar restul sunt tinere până la 2 luni. Vacile crescute de către antreprenor sunt de rasă Holstein,  origine Olandeză, în special crescute pentru producerea laptelui şi a cărnii, greutatea acestora ajungând până la 680 kg, cu un potenţial  de 1100kg.
 Producţia de lapte este achiziţionată de către companiile JLC şi SRL ITALLATE – producătoare de brânza motarella.
În cadrul discuţiilor, antreprenorul a vorbit despre faptul că unul din obiectivele urmărite de către acesta este dezvoltarea continuă a afacerii.
O ulterioară investiţie ce urmează a fi implementată de către producător ţine de construcţia şi deschiderea unei linii de procesare, ce ar permite prelucrarea termică a laptelui pentru a putea fi distribuit şi instituţiilor preşcolare şi de învăţământ din raion şi nu numai. Acest fapt va servi pentru promovarea produsului autohton pe piaţa internă a Republicii Moldova.
 Din cele comunicate de către dl Roman, pentru dezvoltarea eficientă a afacerii sale, în perioada anilor 2014-2016, a efectuat investiţii majore pentru achiziţionarea bovinelor şi a utilajului pentru creşterea şi colectarea furajerelor necesare pentru alimentarea acestora. 
Totodată, întreprinderea dispune de circa 288 h,  teren arabil dintre care 42 h sunt deja semănate cu mâncare  pentru a asigura hrana vacilor  pentru anul curent, fără cumpărarea cărorva surse suplimentare de alimentare a acestora.
Însă, pe lângă succesele de care se bucură, întreprinderea dată, totuşi există o problemă ce ţine de aprovizionarea cu apă potabilă. Necătând la faptul, că pe teritoriul fermei, este o fântână arteziană, în care antreprenorul a făcut investiţii pentru reabilitarea acesteia, pentru buna funcţionare a acesteia sunt necesare careva lucrări suplimentare.
Pe marginea problemei date, dl Preşedinte şi-a exprimat disponibilitatea întru soluţionarea problemelor existente, cu implicarea serviciilor de resort. Totodată, dl POLICINSCHI a felicitat producătorul pentru rezultatele obţinute şi desigur că va acorda tot aportul necesar pentru dezvoltarea şi menţinerea afacerii pe viitor.
 

Tatiana GRIGORAŞ,
Specialist principal analiză economică şi prognozări, DEBF

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
sergiu
2022-07-18 10:29:31
https://cadourionline.md/
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Preşedintele raionului în vizită de lucru la SRL"Prorovi Prim" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta