Harta site-ului
Ajutor
Preşedintele raionului în vizită de lucru la Doroţcaia
Preşedintele raionului în vizită de lucru la Doroţcaia

În conformitate cu programul de activitate al preşedintelui raionului, pe data de 05 aprilie curent preşedintele raionului, dl Gr. Policinschi a participat la şedinţa de lucru cu şomerii cu statut special în s. Doroţcaia.
În cadrul şedinţei s-a menţionat că activitatea şomerilor cu statut special din localităţile raionului Dubăsari în ultimul timp este supusă unor controale de la Agenţia de Ocupare a Forţelor de Muncă din Chişinău, de aceea a apărut necesitatea de a întruni toţi şomerii din localitate şi de a monitoriza situaţia, respectînd condiţiile Regulamentului privind acordarea ajutorului de şomaj şi alocaţiei de integrare sau reintegrare profesională deţinătorilor de terenuri agricole situate după traseul Rîbniţa-Tiraspol. AOFM Chişinău a efectuat 4 controale pentru a verifica exercitarea lucrărilor de către şomeri, în cadrul cărora s-a depistat absenţa acestora şi lipsa lucrărilor efectuate. Conform datelor de la primăria Doroţcaia sînt înregistraţi 310 şomeri, inclusiv şi lucrători care lucrează la agenţii economici din localitate.
Preşedintele raionului a venit cu propunerea pentru primarul de Doroţcaia dl A. Leaşco şi şomerii din localitate de a organiza un mini-colhoz pentru ca şomerii să poarte responsabilitatea de a fi prezenţi la lucru nu mai puţin de 15 zile pe lună, de a prelucra terenurile de după traseu, etc. La sfîrşitul fiecărei luni, preşedintele va avea întîlniri în teritoriu cu primarul localităţii, persoanele responsabile (brigadieri), pentru a face un control asupra lucrărilor efectuate de către şomeri.
Astfel, sperăm că se va restabili activitatea normală a lucrărilor nu numai cu ordinea publică, dar şi cu prelucrarea terenurilor agricole situate după traseul Rîbniţa-Tiraspol.



A. Berzan, 
specialist superior în relații cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Preşedintele raionului în vizită de lucru la Doroţcaia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta