Harta site-ului
Ajutor
Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI promovează şi susţine proiectele sociale
Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI promovează şi susţine proiectele sociale

În vederea reintegrării sociale, şcolare şi profesionale a copiilor şi tinerilor, care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct de pe stradă din teritoriul raionului Dubăsari, preşedintele raionului dl Gr. POLICINSCHI a avut o întrevedere de lucru cu conducerea Asociaţiei Obşteşti „Concordia”, Moldova – Austria, dna Birgit HOPITZAN.
Discuţia a vizat procesul de pregătire şi deplasare a unui grup de 40 copii din cadrul Centrului de plasament „Orăşelul Copilăriei”  din satul Pîrîta pentru participare la festivalul de muzică, ce va avea loc la Viena, în octombrie 2013.
Totodată, dna HOPITZAN a venit cu propunerea creării unor centre de prestare a serviciilor  sociale şi medicale, găzduire, sprijin emoţional, formarea deprinderilor de viaţă independentă, consiliere şi intervenţie terapeutică specifică, orientare şcolară şi profesională, activități de recreere şi socializare, şi anume: Centrul de terapie, Centrul de plasament a persoanelor în dificultate (plasarea pentru o perioadă scurtă de timp) şi un Centru de zi.
La acest capitol, dl Preşedinte a menţionat necesitatea, beneficiul şi dorinţa de a fi parteneri în crearea Centrelor respective.
Dna Birgit HOPITZAN a menţionat şi necesitatea de cadre educative, profesori – repetitori (cu studii superioare), specialişti în domeniul culturii şi artei (pictor), întru dezvoltarea Serviciului de educaţie oferit de Centrul de plasament „Orăşelul Copilăriei”.
La întrunirea dată a asistat vicepreşedintele raionului, dna M. JIMBEI, secretarul Consiliului raional dl V. BERZAN şi şeful Direcţiei asistenţă socială dl V. VANCEA.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI promovează şi susţine proiectele sociale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta