Harta site-ului
Ajutor
Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI participă la Sesiunea 23 a CPLR pe lîngă CoE la Starsbourg
Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI participă la Sesiunea 23 a CPLR pe lîngă CoE la Starsbourg

În perioada 14 - 19 octombrie curent, Preşedintele raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI se află într-o vizită de lucru la Strasbourg, Franţa, unde participă la lucrările celei de-a 23 Sesiune a Congresului Puterilor Locale şi Regionale pe lîngă Consiliul Europei.

Vă reamintim că dumnealui a fost ales la cea de-a 22 Sesiune, din luna martie curent, în calitate de vicepreşedinte a Camerei Regiunilor, membru al Biroului Congresului.

Agenda de activitate a Preşedintelui raionului la Strasbourg cuprinde mai multe întruniri de lucru, inclusiv participarea la şedinţa Biroului Grupului Socialist, Biroul Camerei Regiunilor, şedinţa lărgită a Biroului Congresului, inclusiv participarea în cadrul Sesiunii a 23-a.

Pe ordinea de zi a Sesiunii Plenare vor fi examinate întrebări foarte importante ce ţin de activitatea autorităţilor publice locale şi regionale din ţările membre ale Consiliului Europei, inclusiv este preconizată alegerea organelor de conducere a Congresului - preşedintele Congresului, preşedinţii şi vicepreşedinţii Camerei Locale şi Camerei Regionale, preşedinţii şi vicepreşedinţii Grupurilor Politice, conducătorii-preşedinţii Comitetului pentru Afaceri Curente, Comitetului de Monitorizare, Comitetului de Guvernare şi membrii Biroului Congresului.

Astăzi, la şedinţa Biroului Congresului în cuvîntarea sa, dl Preşedinte a menţionat susţinerea şi aprecierea rolului Congresului pentru organizarea şi petrecerea în luna septembrie a conferinţei CORLEAP din Chişinău, ca fiind o susţinere pentru autorităţile locale si raionale din Moldova, a CALM-ului şi încurajează autorităţile centrale pentru a realiza o autonomie locală funcţională prin descentralizarea reală a serviciilor centrale. Dl Policinschi a solicitat susţinerea de mai departe a autorităţilor din Moldova pentru realizarea cu succes a recomandărilor din Raportul de monitorizare a Congresului pentru Moldova, cu îmbunătăţirea reală atît a activităţilor conducătorilor locali  dar şi a locuitorilor noştri, a imaginii Moldovei.

De asemenea, în cadrul acestei Sesiuni vor fi aprobate Priorităţile Congresului pentru anii 2013-2016.  


Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI participă la Sesiunea 23 a CPLR pe lîngă CoE la Starsbourg - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta