Harta site-ului
Ajutor
Preşedintele raionului Dubăsari în vizită de lucru la Strasbourg
Preşedintele raionului Dubăsari în vizită de lucru la Strasbourg

În perioada 27 octombrie - 1 noiembrie 2013, preşedintele raionului Dubăsari, Grigore POLICINSCHI, întreprinde o vizită de lucru la Strasbourg, unde participă la cea de-a 25-a Sesiune a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, în calitatea sa de membru al delegaţiei Republicii Moldova la acest forum european. Tema de bază a Congresului din acest an este „Europa în criză – provocări pentru democraţia locală şi regională”.

Pe întreaga durată a sesiunii, vor avea loc dezbateri axate pe replica autorităţilor publice locale şi regionale la criza economică şi provocările în domeniul coeziunii sociale. De asemenea, vor fi discutate subiecte la tema integrarea prin auto-angajare:promovarea spiritului antreprenorial migrant în municipalitățile europene, accesul migranţilor la piaţa de muncă regională, evoluțiile recente privind regionalizarea şi descentralizarea în Europa, în contextul crizei economice, incluziunea socială a romilor, ş.a.


Pe ordinea de zi al Congresului sînt planificate şi audierea raporturilor de monitorizare în ceea ce privește Irlanda, Ungaria, Ucraina, Albania și Danemarca, precum și un raport privind alegerea membrilor Adunării Avagani din orașul Erevan și altul cu privire la alegerile locale în " fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei".  


Totodată, tinând cont de faptul că în Republica Moldova factorii decizionali au refuzat să discute cu CALM și autoritățile locale nu sunt auzite, s-a decis ca un grup de 25 de primari să participe la invitația Consiliului Europei, la această sesiunea unde vor organiza o acțiune publică (flashmob) în susținerea democrației locale din Moldova și vor discuta cu oficialii Consiliului Europei privind situația creată în legătură cu tărăgănarea implementării legii finanțelor locale.


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Preşedintele raionului Dubăsari în vizită de lucru la Strasbourg - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta