Harta site-ului
Ajutor
Preşedintele raionului alături de mişcarea afganezilor
Preşedintele raionului alături de mişcarea afganezilor

Anual, pe 15 februarie, în Republica Moldova este consemnată Ziua comemorării victimelor războiului din Afganistan. Acum 25 de ani, trupele sovietice s-au retras din Afganistan. În fiecare raion din țară activează Asociaţii a veteranilor războiului din Afganistan. Scopul acestora este de a ajuta mamele celor decedați, dar și de a-i susține pe veteranii invalizi rămași în viață.

Pe 18 februarie, preşedintele raionului dl Grigore POLICINSCHI a avut o întrunire cu veteranii - participanţi ai războiului din Afganistan, prilejuită de aniversarea a 25-a de la retragerea contingentului limitat al trupelor sovietice din Republica Afganistan. Preşedintele raionului a menţionat importanţa acestei zile ca fiind una marcantă, o zi ce trebuie promovată ca una de istorie prin care au trecut locuitorii raionului Dubăsari, locuitorii din Republica Moldova, locuitorii din fosta Uniune Sovietică, exprimîndu-şi totodată recunoştinţa şi a mulţumit pentru poziţia civică demonstrată de veterani.


În memoria celor căzuţi, a fost ţinut şi un minut de reculegere.

Marcarea acestei zile a continuat cu depuneri de flori la monumentele "Eroilor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945”, " Eroilor căzuţi confli
ctul armat de pe Nistru din 1992” şi la mormintele veteranilor de război căzuţi după acţiunile militare din localităţile Doroţcaia, Pohrebea, Coşniţa şi Pîrîta. La finalul manifestaţiilor, în cadrul mesei de pomenire veteranii au depanat amintiri şi au servit cîte un păhărel de votcă în memoria camarazilor căzuţi.

Experienţa dramatică a războiului civil din Afganistan au trecut-o peste 12 500 de soldaţi şi ofiţeri moldoveni, dintre care circa 700 au fost răniţi, 301 au rămas pentru vecie pe câmpurile de luptă iar 4 conaţionali se consideră, până astăzi, dispăruţi fără veste. Numele ostaşilor-internaţionalişti căzuţi la datorie, sunt săpate în granitul celor 27 de monumente şi obeliscuri de pe teritoriul Repub
licii Moldova.

În raionul Dubăsari, la ziua de astăzi sunt 59 de participanţi ai războiului din Afganistan, cei mai mulţi fiind
din localitatea Coşniţa – 12 participanţi, urmată de s. Doroţcaia – 10 participanţi, s. Molovata Nouă – 9 participanţi, Holercani şi Oxentea – 7 participanţi, Ustia – 5 participanţi, Cocieri, Pîrîta şi Molovata – 3 participanţi.

Ec. Racoveţ
Şef Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Preşedintele raionului alături de mişcarea afganezilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta