Harta site-ului
Ajutor
Pregătiri pentru lucrările de primăvară
Pregătiri pentru lucrările de primăvară

După finalizarea lucrărilor agricole, procesul de activitate a gospodăriilor agricole nu încetează.  Printre multiple pregătiri tehnologice, una principală este reparaţia şi pregătirea tehnicii agricole către noul sezon a lucrărilor de primăvară, precum contractarea volumelor necesare de material semincier, îngrăşăminte şi pesticide. Pe data de 09.02.2017, Direcţia agricultură şi cadastru a organizat un seminar-şcolarizare cu agenţii economici din sectorul agrar cu participarea reprezentanţilor în teritoriu a Inspectoratelor de Stat, Ispectoratul pentru supravegherea tehnicii „Intehagro”, Serviciului situaţii Excepţionale Dubăsari, Inspectoratul de Poliţie Dubăsari precum şi Î.S. „Moldagroteh”, „Moldagrotehnica”, „AgroSera”.
Prezentarea şi mersul seminarului a fost dirijat de către vicepreședintele raionului dl. Valeriu Sandul. În cadrul acestui seminar-şcolarizare de către şeful Direcţiei agricultură şi cadastru dl. S. Guvir a fost adusă la cunoştinţă situaţia reală din sectorul agricol, starea culturilor de toamnă, prognoza lucrărilor de primăvară şi necesitatea pregătirii tehnicii agricole către aceste lucrări. Inspectoratele de resorț au adus la cunoştinţă cerinţele normative şi tehnice, graficul petrecerii reviziei tehnice a tractoarelor şi maşinelor agricole pe fiecare gospodărie agricolă în parte. Reprezentanții la acest seminar şi-au prezentat informaţiile utile de raportorii Inspectoratelor respective, precum de prestatorii de tehnică agricolă, seminţe şi material semincier, îngrăşăminte, pesticide şi construcţii de sere. Au fost dotaţi cu materialele respective, care oglindesc tehnologiile de producere. 
Luînd în consideraţie, că în domeniul agricol sunt exploatate o gamă largă de modele de tehnică agricolă, Direcţia agricultură şi cadastru de comun cu reprezentanții invitați la seminar au prezentat o informaţie succintă, de unde se poate procura tehnica agricolă, piesele de schimb, produse de uz fitosanitar și fertilizanți și material semincer, la condiţii convenabile.
 
           
Petru PORUBIN
 specialist principal Direcţia agricultură şi cadsatru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Pregătiri pentru lucrările de primăvară - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta