Harta site-ului
Ajutor
Pregătiri pentru comemorarea celor 20 de ani de la începutul acţiunilor de luptă de pe Nistru
Pregătiri pentru comemorarea celor 20 de ani de la începutul acţiunilor de luptă de pe Nistru

Pe data de 10.02.2012, vicepreşedintele raionului, Maria JIMBEI a participat la şedinţa Comisiei guvernamentale pentru organizarea şi desfăşurarea manifestărilor dedicate comemorării a 20 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova (1991-1992). Şedinţa s-a concentrat asupra pregătirilor pentru comemorarea celor 20 de ani de la începutul acţiunilor de luptă de pe Nistru. Întrunirea a avut loc la casa Guvernului, fiind  prezidată de vicepremierul Mihai MOLDOVANU.

În cadrul şedinţei au fost puse în discuţie mai multe probleme ce vizează realizarea Programului de acţiuni pentru marcarea celor 20 de ani de la declanşarea războiului de la Nistru din 1992.Dna Maria JIMBEI, vicepreşedintele raionului Dubăsari a informat Comisia Guvernamentală despre măsurile care au fost întreprinse în raion pentru realizarea Programului Naţional pentru organizarea şi desfăşurarea manifestărilor dedicate comemorării acestui eveniment tragic din istoria ţării.

Respectiv, prin Dispoziţia Preşedintelui raionului nr.7-n din 26 ianuarie 2012, a fost instituit Comitetul organizatoric
pentru organizarea şi desfăşurarea manifestărilor dedicate comemorării a 20 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova (1991-1992) şi a fost aprobat Planul de acţiuni, realizarea căruia va fi monitorizat de acesta. De comun acord cu APL I şi toate serviciile şi instituţiile de resort raionale, dar şi din teritoriu.

Avînd în vedere, că pe data de 02 şi 14 martie pe platourile Cocieri şi Coşniţa au loc manifestări mai ample, cu participarea tuturor veteranilor de război care au luptat pe aceste platouri, dna vicepreşedinte a solicitat acordarea unor ajutoare financiare acestora pentru organizarea meselor de pomenire – cîte 50 mii lei pentru fiecare platou şi a înaintat propunerea de a examina posibilitatea acordării unui ajutor material (din Fondul de rezervă a Guvernului sau Fondul local de susţinere a populaţiei) în sumă de a cîte 500 lei pentru veteranii care au devenit invalizi după război, în rezultatul rănilor, contuziilor şi stresurilor - consecinţe ale acestuia, şi cîte 100 lei pentru fiecare din participanţii la acest eveniment tragic din istoria ţării noastre – solicitări expuse şi de veteranii războiului din 1992 din raion.

La manifestările care vor avea loc pe data de 02 martie la Chişinău vor participa 10 veterani ai războiului, reprezentanţi ai Asociaţiei raionale a veteranilor de război.
 Alexandra VATAV,
specialist principal SASP


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Pregătiri pentru comemorarea celor 20 de ani de la începutul acţiunilor de luptă de pe Nistru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta