Harta site-ului
Ajutor
Președintele Republicii Moldova Igor DODON a vizitat raionul Dubăsari
Președintele Republicii Moldova Igor DODON a vizitat raionul Dubăsari

La data de 2 iulie 2020 în teritoriul raionului Dubăsari, cu o vizită de lucru s-a aflat Președintele Republicii Moldova dl Igor DODON. Inițial, împreună cu Președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV, oficialul statului s-a deplasat la agentul economic „MONSTERAX” din s.Coșnița, conducător Sergiu GRÎJANCOVSCHI, unde a făcut cunoștință cu  livezile de meri, cereși și vișini, cîmpurile de grâne. Ulterior Președintele țării dl Igor DODON împreună cu președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV și primarul satului Coșnița dl Alexei GAFELI au depus flori la monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei și la monumentul eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru din 1992, în semn de înalt respect pentru memoria ostașilor căzuți pe câmpul de luptă.
În continuare oficialii s-au deplasat în satele Ustia și Molovata. În satul Ustia a fost organizată întrunirea cu reprezentanții autorității publice locale și administrația gimnaziului, care și-a expus problemele cu care se confruntă precum și despre procesul de instruire a elevilor la distanță. Președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV a comunicat că acoperișul gimnaziului necesită reparație, unde Președintele Igor DODON a remarcat că vor fi identificate surse financiare pentru a soluționa problema respectivă.
De asemenea, Șeful Statului a ținut să viziteze doi agenți economici din teritoriu: SRL ”ELVITIS COM ” care deține cea mai mare pepinieră viticolă din țară, gospodărie țărănească cu livezi de măr, cireși și alte culturi, și agentul economic SRL „Star-Agro Grup” care dispune de o livadă de cireși pe o suprafață de circa 50 ha.
Președintele țării, Igor DODON, a declarat în cadrul discuției cu administrația raionului Dubăsari că actuala conducere a statului acordă o atenție sporită dezvoltării regiunilor țării și toate proiectele investiționale de amploare vor fi finanțate în volum deplin.
Președintele raionului Dubăsari și Președintele Țării au mers în satul Molovata unde s-a discutat cu administrația grădiniței de copii și a Liceului Teoretic ”Ștefan cel Mare”. La fel, de către aceștia au fost expuse problemele și necesitățile. În cadrul vizitei în satul Molovata, în contextul marcării a 516 ani de la trecerea în nefiinţă a domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt, împreună cu Președintele raionului Dubăsari Grigore FILIPOV au fost depuse flori la bustul marelui Domnitor din localitatea Molovata.
În continuare, au avut loc întrevederi cu primarii localităților, consilierii locali și raionali din platoul Cocieri. Aici au fost discutate cele mai stringente probleme cu care se confruntă localnicii: reparația drumurilor, renovarea clădirilor de menire socială, sprijin în realizarea unor proiecte investiționale de interes major pentru cetățenii din zona dată.
Astfel, a fost vizitat Oficiul Medicilor de Familie Cocieri, unde Igor DODON a adresat mulțumiri administrației locale și personalului medical pentru acțiunile de combatere a pandemiei, menționând că, conform deciziei personale, anul 2020 a fost declarat Anul lucrătorului medical, ca urmare și câțiva lucrători medicali din raionul Dubăsari au fost decorați cu diplome și distincții de stat. Totodată dumnealui a informat despre planurile conducerii țării de a majora de două ori salariile tuturor angajaților din sistemul medical al țării.
De asemenea, la Cocieri au fost depuse flori la monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei și la monumentul eroilor căzuți în războiul de pe Nistru din anul 1992.
În finalul vizitei în raionul Dubăsari, Șeful Statului s-a deplasat la SRL Sanatoriul ”Struguraș” s.Cocieri, instituție fondată în anul 1982, unde la moment activează 132 persoane, dar din cauza pandemiei instituția la moment nu funcționează. Aici Igor DODON, în cadrul discuției cu conducerea sanatoriului a menționat că, guvernarea are un interes major pentru redeschiderea stațiunilor balneoclimaterice din țară. La întrunirea dată a fost prezent și veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945 dl Vasile TOMCEAC (98 de ani) care a fost decorat din partea Președintelui țării cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție a RM.
 
 
Tatiana GHERB,
Specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Președintele Republicii Moldova Igor DODON a vizitat raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta