Harta site-ului
Ajutor
Președintele raionului Dubăsari la aniversarea celor 28 de ani de la fondarea Armatei Naționale
Președintele raionului Dubăsari la aniversarea celor 28 de ani de la fondarea Armatei Naționale

Anual, la data de 3 septembrie, militarii din Republica Moldova sărbătoresc Ziua Armatei Naționale. Cu prilejul aniversării celor 28 de ani de la fondare, Președintele raionului Dubăsari, a participat, marți 3 septembrie, la măsura organizată de Batalionul III Independent al Forţelor de Menţinere a Păcii a Brigăzii 2 Infanterie Motorizată dislocate pe teritoriul satului Coșnița. Evenimentul a startat în prezența Președintelui raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI, Primarul satului Coșnița dl Alexei GAFELI, Președintele AO a veteranilor de război din Afganistan din raionul Dubăsari dl Iurie CIBUC, Comandantul Batalionului 3 infanterie independent FMP locotenent-colonel dl Tudor ARABADJI, veteranul de război din 1992 dl Gurii POPA din s. Pîrîta, un grup de elevi ai Liceului teoretic ,,Ion Creangă” și părinți.
Primul mesaj de felicitare în adresa militarilor, care își desfășoară serviciul în cadrul Batalionului nr.3 infanterie al Forțelor de Menținere a Păcii a venit din partea comandantului dl Tudor Arabadji.
Primarul comunei Coșnița, în discursul său, a menționat despre relațiile de colaborare stabilite între administrația publică locală și batalion, despre aportul considerabil manifestat de către militari în diferite situații, care necesitau implicare.
Civilii, care completează rândurile militarilor în cadrul Forțelor de Menținere a Păcii, trebuie să fie oglinda societății. Președintele raionului Dubăsari, a subliniat activismul Batalionului nrului 3, care participă nu doar la acțiunile comemorative organizate în raionul Dubăsari dar și la cele culturale și sportive. ,,Acolo unde ostașii, cetățenii civili participă în comun, organizează careva activități este o sărbătoare, fiindcă ea se organizează pentru tânăra generație, care sunt departe de a cunoaște bubuiturile războiului și nu trebuie să cunoască niciodată. Măiestria pe care o posedați dumneavoastră, cunoștințele în domeniu, bunul Dumnezeu să nu vă dea niciodată dreptul sau posibilitatea să aplicați arma împotriva altor cetățeni”.
Totodată, dl Grigore Policinschi, a conschis că ,,noi trăim pe acest pământ nu pentru a distruge dar pentru a făuri. Voi dragi ostași sunteți cei care făuriți prezentul și viitorul țării noastre. Ordinea, Disciplina, Responsabilitatea şi Onorul trebuie să fie în continuare cartea de vizită a fiecărui militar”. De asemenea dl Președinte a accentuat importanța și necesitatea celor 2 batalioane dislocate în zona de securitate, pe teritoriul raionului, Batalionul I Independent al Forţelor de Menţinere a Păcii a Brigăzii 2 Infanterie Motorizată, (Cocieri) şi Batalionul III Independent al Forţelor de Menţinere a Păcii a Brigăzii 2 Infanterie Motorizată, (Coşniţa).
În semn de recunoştinţă pentru parteneriat cu autorităţile publice raionale, populaţia raionului, pentru activităţile de menţinere a păcii şi ordinii constituţionale în zona de securitate a Republicii Moldova și pentru practicarea diferitor genuri de sport, Președintele raionului Dubăsari a înmânat un set de mingi.
Elevii prezenţi la manifestaţie au avut ocazia de a cunoaşte armele din dotare.
Manifestația dedicată aniversării a 28 ani de la fondarea Armatei Naționale a sfârșit cu marșul ostășesc.
Marina LUPAȘCO,
redactor-șef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Președintele raionului Dubăsari la aniversarea celor 28 de ani de la fondarea Armatei Naționale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta