Harta site-ului
Ajutor
Președintele raionului Dubăsari și alți invitați importanți la deschiderea oficială a Școlii Tînărului Conducător Sesiunea a XVI-a
Președintele raionului Dubăsari și alți invitați importanți la deschiderea oficială a Școlii Tînărului Conducător Sesiunea a XVI-a

Unul din cele mai importante puncte, din agenda Președintelui raionului Dubăsari, dnl Grigore Policinschi pentru săptămâna aceasta, a fost participarea la data de 20 ianuarie la deschiderea oficială a Școlii Tânărului Conducător, întrunire a tinerilor din raionul Dubăsari, unde aceștea au ocazia de a fi antrenați în viața publică și de a-și forma și promova abilitățile de leadership. Nu este pentru nimeni un secret că, inițiatorul și fondatorul acestei măsuri este chiar dumnealui, dar pentru cei novice e de menționat faptul că, de fiecare dată această inițiativă de întâlnire a tinerilor a fost întâmpinată de elevi, de studenți și profesori, cu mare drag.
De data aceasta la cea dea XVI –a sesiune, care este și prima din anul 2017, în afară de Președintele raionului au venit și oaspeți deosebiți precum:  Mihail Davîdov - Șeful Rossotrudnicestvo (Centrul rus de Știință și Cultură în Republica Moldova), Maria Jimbei- Vicepreședintele raionului Dubăsari, Larisa Braducean- Șef Direcția Învățămînt General raionul Dubăsari, Maria Perciuleac - șef Direcția Cultură și Turism Consiliul raional Dubăsari, Vlad Izman- consilier raional, Pavel Rusu- consilier raional, Pavel Mamulat-  consilier raional, Nicolae Gazea consilier raional, Igor Brînză – primarul satului Molovata. La fel la deschidere au participat și colaboratorii din cadrul direcțiilor și secțiilor Consiliului raional Dubăsari, care au fost antrenați și implicați în procesul de organizare a acestui eveniment. Cuvânt de salut pentru toți invitații și participanții a fost transmis de către Sergiu Grigoriev secretarul Consiliului raional Dubăsari, moderatorul evenimentului dat.
Deschiderea “Școlii Tînărului Conducător “ a fost una emoționantă nu doar pentru elevi și studenți dar și pentru Președinte, dat fiind faptul că deja mai bine de un an, nu a fost organizată această măsură. De aceea, ca un conducător adevărat, ca un inițiator, ca un prieten dar ca și un tată adevărat, dnl Grigore Policinschi a îndrumat pe toți participanții să ia tot ce e mai bun de la acest forum pe parcursul a acestor 3 zile, să petreacă timpul cît mai bine, să comunice și să îmbunătățească relațiile dintre ei, și ca la sfârșitul acestei întâlniri prin intermediul activităților care se vor petrece, să fie găsiți cei mai buni , cei mai activi, cei mai buni lideri dintre tinerii raionului Dubăsari.
Mihail Davîdov, șeful Rossotrudnicestvo (Centrul rus de Știință și Cultură în Republica Moldova), în cuvântul său de salut a marcat importanța și necesitatea a astfel de întâlniri a tinerilor generații, unde fiecare participant are posibilitatea de a acumula experiență în diferite domenii cum ar fi, relațiile de comunicare între autoritățile locale și tinerii din raion, activismul civic în rândul tinerilor, în deosebi în zilelele noastre cînd tânăra generație joacă un rol foarte important în dezvoltarea Republicii Moldova. La rândul său, dumnealui, a adus la cunoștința tinerilor despre tipurile de întruniri și activități a tinerilor din Federația Rusă.
Totodată președintele raionului Dubăsari și-a exprimat recunoștința față de dnl Mihail Davîdov și față de Rossotrudnicestvo, pentru acordul de participare la acest seminar, unde dumnealor au venit cu un program cu teme pregătite pentru tineri și mai mult de atât, pentru susținerea financiară în sumă de 25 de mii de lei pentru petrecerea acestei măsuri. “Eu îmi doresc ca acest frumos start de relații de parteneriat între Consiliul rational Dubăsari și Rossotrudnicestvo, în cadrul Școlii Tînărului Conducător, să fie unul de success și să avem și în continuare doar activități comune frumoase” a declarat Grigore Policinschi.
La fel cuvânt de salutare a fost oferit și la ceilalți invitați oficiali ai forumului, fiecare din ei exprimîndu-și  cu entuziasm bucuria acestei revederi cu tinerii: “Școala tînărului conducător este una tînără dar cu experiență foarte mare “ a menționat dna Maria Jimbei, Vicepreședintele raionului Dubăsari. Consilierii raionali, cît și primarul de Molovata, și-au expus ferm hotărârea de a participa activ în cadrul acestei măsuri și totodată disponibilitatea lor de a susține și a promova pe viitor noi idei, de dezvoltare a localităților, din partea tinerilor. Dna Larisa Braducean, șef Direcția învățământ general Consiliul raional Dubăsari, a încurajat tinerii participanți, aducîndu-le la cunoștința tuturor că strategia de tineret a fost declarată ca cea mai bună strategie de dezvoltare a raionului Dubăsari.
Astfel, cu toate salutările și cu toate îndemnările de participare și de învățare a lucrurilor utile, Școala Tînărului Conducător a fost declarată deschisă și s-a dat start evenimentului mare care va dura pînă în data de 22 ianuarie.
 
Tatiana GHERB,
administrator principal baza de date

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Președintele raionului Dubăsari și alți invitați importanți la deschiderea oficială a Școlii Tînărului Conducător Sesiunea a XVI-a - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta