Harta site-ului
Ajutor
Președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții Zonei Economice Libere ”Bălți”
Președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții Zonei Economice Libere ”Bălți”

Astăzi, 29 iulie 2020, președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV, însoțit de către dl Sergiu GUVIR, șef Secția agricultură și cadastru au avut o întrevedere în teritoriul satului Pîrîta cu reprezentanții Zonei Economice libere Bălți. Scopul acestei vizite a fost documentarea la fața locului referitor la posibilitatea de conectare la rețelele electrice, gazoduct, apă și canalizare necesare pentru aprovizionarea obiectului dat, și anume un studiu de fezabilitate de executare a lucrărilor la linia rosie.
Președintele raionului dl Grigore FILIPOV și primarul satului Pîrîta dl Iurie SOLTAN, prezent la întrunirea dată, au relatat că, conectarea la toate serviciile necesare pentru funcționalitate acestui obiect cu destinație de producere, va fi neapărat realizată în conlucrare cu administrația Zonei Economice Libere ”Bălți”. Conexiunea la serviciile comunale este un element absolut necesar pentru a atrage investitori în zona dată, fapt constatat și relatat de toți participanții întrevederii date.
Menționăm că, pe o suprafață de 7,5 ha, teren oferit prin decizia Consiliului local Pîrîta, va fi creată o subzonă a Zonei Economice Libere ”Bălți”. Autorii acestui proiect motivează existența potențialului investițional și a unor capacități suficiente de brațe de muncă în această regiune. Raza de influență a zonei libere pe piața forței de muncă se va extinde la 20-25 km, fapt care va îmbunătăți situația social-economică a localităților învecinate.
Administrația Zonei Economice Libere ”Bălți” va atrage investitori în vederea modernizării infrastructurii și construcției unităților de producție pentru închirierea de către rezidenții subzonei.
La moment în Republica Moldova funcționează 7 Zone Economice Libere, ZEL ”Bălți” având o dinamică sporită de dezvoltare.

 
Tatiana GHERB,
Specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții Zonei Economice Libere ”Bălți” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta