Harta site-ului
Ajutor
Președintele raionului Dubăsari a participat la ședința convocată de către Prim-ministrul Republicii Moldova
Președintele raionului Dubăsari a participat la ședința convocată de către Prim-ministrul Republicii Moldova

Președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV a participat astăzi 18 mai la ședința cu Prim-ministrul Republicii Moldova dl Ion CHICU și președinții de raioane. Scopul ședinței a fost examinarea evoluției situației epidemiologice în raioanele țării, impactul economic al restricțiilor impuse pentru a preveni răspândirea infecției, efectele secetei hidrologice și alte subiecte.
Ion CHICU a informat președinții de raioane despre deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și evoluția epidemiei în regiune și, în special, în statele vecine. Contextul regional indică faptul că economia globală și regională sunt afectate grav și efectele negative încă vor fi resimțite.
A fost discutată activitatea piețelor comerciale și organizațiilor de alimentație publică, transportul de pasageri în contextul evoluției situației epidemiologice. A fost abordat subiectul efectelor secetei hidrologice și măsurilor de susținere a agricultorilor. MADRM împreună cu autoritățile locale va evalua situația și va veni cu informații și recomandări.
Premierul a vorbit despre situația economică, despre încasările în bugetul de stat si despre necesitatea de a prioritiza rațional cheltuielile. Guvernul va investi în construcția și modernizarea infrastructurilor, în special în drumuri, pentru a contribui la resuscitarea economiei naționale.
A fost discutat subiectul susținerii examenelor de bacalaureat și alte examene, dar și procedura de admitere la universități. Elevii și studenții vor reveni în sălile de clasă în cel mai bun caz la începutul lunii septembrie.


sursa:gov.md

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Președintele raionului Dubăsari a participat la ședința convocată de către Prim-ministrul Republicii Moldova - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta