Harta site-ului
Ajutor
Președintele raionului de comun cu vicepreședintele au participat la întrunirea membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru
Președintele raionului de comun cu vicepreședintele au participat la întrunirea membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru

Președintele raionului dl Grigore FILIPOV de comun cu vicepreședintele dl Sergiu GRIGORIEV au participat în data 15 octombrie, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru de legislatura a IV-a. Ședința s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului raional Ialoveni, oraș reședință al ADR Centru., unde au fost prezenți majoritatea membrilor CRD Centru. Ședința a fost prezidată de președintele CRD Centru, Ghenadi Mitriuc, și a întrunit 26 consilieri din numărul total actual de 40 de membri.
În cadrul ședinței a fost examinat și audiat Raportul de implementare a Strategiei de dezvoltare regională Centru pentru semestrul I și informația cu privire la implementarea proiectelor investiționale pe parcursul semestrului I, a anului 2020.
De asemenea a fost aprobată lista Notelor Conceptuale selectate pentru etapa a doua a Concursului de propuneri de proiecte, finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Astfel, au fost aprobate 25 din cele 39 de Note conceptuale recepționate din Regiunea Centru. Membrii CRD Centru au susținut cu majoritatea de voturi această inițiativă.
De asemenea, membrii CRD Centru au luat act de progresul înregistrat în implementarea acțiunii "Abilitarea Cetățenilor în Republica Moldova", finanțate de Uniunea Europeană și au delegat un reprezentant  în cadrul Comitetului Director al acțiunii. Astfel, dna Stavinschi Liuba, reprezentant al sectorului ONG din Regiunea Centru, va reprezenta Consiliul pe parcursul implementării acestei activități.
Totodată, membrii forului regional au fost instruiți cu privire la utilizarea platformei online de comunicare, instrument de lucru creat cu susținerea GIZ (activitate desfășurată în cadrul proiectului „Pachet de suport acordat CRD Centru"). Această activitate vine în susținerea membrilor CRD Centru pentru a facilita comunicarea dintre CRD și ADR Centru, dar și pentru a spori implicarea celor dintâi în procesul de dezvoltare regională.
Amintim că CRD este o structură funcțională deliberativă la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, fără personalitate juridică, avînd drept scop coordonarea și promovarea obiectivelor politicii de dezvoltare regională la nivel local. Consiliul este responsabil de dezvoltarea generală în regiune și de aprobarea Strategiei de dezvoltare regională și a Planului de acțiuni. Această structură este alcătuită din cîte patru reprezentanți din fiecare raion al regiunii. Regiunea centru cuprinde raioanele: Anenii Noi, Călăraşi, Criuleni, Dubăsari, Hînceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Străşeni, Şoldăneşti, Teleneşti, Ungheni.
 
Tatiana GHERB,
Specialist principal

 sursa: ADR Centru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Președintele raionului de comun cu vicepreședintele au participat la întrunirea membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta