EnRoРу
Președintele raionului a primit în vizită directoarea generală a CNAS
Președintele raionului a primit în vizită directoarea generală a CNAS

În scopul consolidării relațiilor dintre autoritățile administrației publice centrale și cetățeni, precum și soluționarea operativă a problemelor cu care se confruntă societatea, joi, 2 mai, cu o vizită de lucru în teritoriul raionului, s-a aflat conducerea Casei Naționale de Asigurări Sociale.
Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări Sociale au fost salutați de către de către președintele raionului, dl Sergiu GRIGORIEV.
Directoarea generală  a Casei Naționale de Asigurări Sociale, dna Elena ȚÎBÎRNĂ, în cadrul  ședinței de lucru, unde au participat atât  reprezentanți ai autorităților administrației publice locale şi raionale, cât și șefi de servicii desconcentrate și descentralizate în teritoriul raionului, a informat participanții la ședință despre recentele modificări legislative în domeniul asigurărilor sociale de stat. De asemenea, conducerea CNAS a venit și cu unele explicații vizavi de  aspectele cu referință la mecanismele de stabilire și reexaminare a pensiilor, a precizat unele aspecte legate de modificările condițiilor de acordare a indemnizațiilor paternale și a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii, inclusiv a menționat despre importanța achitării contribuțiilor de asigurări sociale.
În linii generale, informația diseminată participanților la ședință, s-a referit la modificările efectuate de CNAS începând cu 1 ianuarie 2024, precum ar fi cuantumul indemnizației unice la naștere care este de 20000 lei. Un alt subiect vital, pentru și în beneficiul cetățenilor, este că sistemul deja automat compară salariile părinților, la stabilirea indemnizației lunare până la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului, și se ia în calcul salariul cel mai mare înregistrat de unul din părinți, astfel evitându-se disconfortul familiei. De asemenea, în urma conclucrării cu ASP, CNAS, automat stabilește, din oficiu, indemnizația, fără  concediu, cum se practica anterior.
La finalul întrunirii, președintele raionului a exprimat mulțumiri pentru vizita efectuată menționând că ,,a fost un dialog constructiv, iar datorită informațiilor primite vom putea oferi informații corecte cetățenilor în caz de necesitate”.  
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Președintele raionului a primit în vizită directoarea generală a CNAS - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta