Harta site-ului
Ajutor
Președinții de raion din regiunea centru s-au întîlnit cu Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor
Președinții de raion din regiunea centru s-au întîlnit cu Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Astăzi, 12 martie 2015, noul Ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor dl Vasile BÎTCA a convocat o ședință de lucru cu participarea președinților de raioane din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Centru. La această întrunire a participat și Președintele raionului Dubăsari, dl Gr. POLICINSCHI, inclusiv reprezentanții a 8 raioane, membri ai ADR Centru.

În cadrul acestei întruniri, dl ministru BÎTCA, recent numit în această funcție, anterior deținînd funcția de președinte al raionului Nisporeni, a abordat problema organizatorică existentă la moment ce ține de activitatea Consiliului Regional de Dezvoltare Centru, și anume numirea candidaților la funcția de președinte și respectiv vicepreședinte al consiliului.

Participanții la ședință au susținut în unanimitate propunerea dlui Ministru de a fi numit președinte al CRD Centru dl Lilian POPESCU, președintele raionului Ialoveni, unde își are sediul și Agenția de Dezvoltare Regională Centru, iar funcția de vicepreședinte ia revenit dlui Boris BURCĂ, președintele raionului Telenești.

În cadrul ședinței, a fost și un schimb de opinii în ceea ce privește o eventuală reformă administrativ – teritorială și mecanismele de realizare a acesteia.

În luarea sa de cuvînt, dl POLICINSCHI a menționat importanța menținerii și îmbunătățirii calității serviciilor publice la nivel central și local, cît  și necesitatea realizării unor modificări în regulamentele de activitate a inspecțiilor, a structurilor subordonate ministerului. Totodată, președinții de raioane cît și persoanele care au înlocuit unii membri ai ADR Centru au declarat disponibilitatea de a comunica permanent și a susține ministerul, însă au solicitat respectiv o susținere și o conlucrare eficientă între autoritatea publică centrală, structurile subordonate ministerului cu autoritățile publice raionale.

De asemenea, Președintele raionului Dubăsari, la finele acestei întruniri a avut o discuție cu actualul președinte al raionului Nisporeni și ministrul Vasile BÎTCA, la care au fost abordate unele momente ce țin de eventuala semnare a acordului de prietenie, parteneriat și înfrățire dintre raionul Dubăsari și raionul Nisporeni.   

Vă reamintim, că conform deciziei primite unanim de consilierii raionali, Consiliul raional Dubăsari a acceptat propunerea colegului, fostul președinte al raionului Nisporeni, dl Vasile BÎTCA, actual ministru, privind stabilirea unor relații de înfrățire între raioanele noastre. Astfel, a fost menționată necesitatea de a urgenta elementele de pregătire și organizare festivă a acestui eveniment important pentru ambele unități administrativ-teritoriale Dubăsari și Nisporeni.

Ec. Racoveț

șef Secție informare, transparență și relații cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Președinții de raion din regiunea centru s-au întîlnit cu Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta