Harta site-ului
Ajutor
practica performantă de conlucrare a investorilor străini şi a producătorilor agricoli locali
practica performantă de conlucrare a investorilor străini şi a producătorilor agricoli locali

Cultivarea tutunului tradiţional a fost acea ramură a agriculturii, care aducea gospodăriile agricole printre liderii din agricultură Tradiţia de a cultiva tutunul, ca o cultură tehnică deosebit de productivă şi, deci, care aduce un venit înalt, se reîntoarce în raionul Dubăsari. Ne vom opri mai detaliat la SRL"Laef Tobaco Grower" din s. Holercani, liderul din raion în producerea tutunului. Firma nominalizată, cu capital italian, creşte tutun pe o suprafaţă de 105 ha, producînd jumătate din cantitatea de tutun - cca 2000 tone, suprafaţa întreagă pe raion fiind 250 ha şi roada aproximativ 4000 tone în masă verde. Deoarece oamenii angajaţi sînt remunerai la un nivel mai înalt decît la alţi producători agricoli, lipsa forţei de muncă nu se simte. Sînt reparate fostele uscătorii de tutun, s-au construit peste 100 căsuţe noi pentru uscarea tutunului în aer liber. Procedura de înşirare a tutunului este absolut mecanizată, ceea ce ridică productivitatea muncii şi, corespunzător, permite de a micşora cheltuielile.
În planurile de activitate pe anul viitor al SRL"Laef Tobaco Grower" intră creşterea tutunului pe o suprafaţă de 200 ha.
Dorim să credem că practica performantă a acestei firme va da un imbold pozitiv şi altor gospodării agricole din raion pentru creşterea acestei culturi cu o valoare adăugată înaltă.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

practica performantă de conlucrare a investorilor străini şi a producătorilor agricoli locali - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta