Harta site-ului
Ajutor
Posturile vamale interne, problemă arzătoare pentru locuitorii raionului Dubăsari
Posturile vamale interne, problemă arzătoare pentru locuitorii raionului Dubăsari

Pe data de 28 martie curent, în incinta Consiliului raional Dubăsari a avut loc întrunirea de lucru a vicedirectorului Biroului vamal Chişinău, dl Eugen Chichioi cu agenţii economici din agricultură şi primarii din localităţile din raion.  Această întîlnire a fost organizată în urma semnalelor ce au parvenit, în legătură cu deficienţele care apar la traversarea posturilor vamale interne de către populaţie şi agenţi economici, la solicitarea mai multor producători agricoli. La întrunirea dată a luat parte preşedintele raionului, dl Gr. Policinschi, vicepreşedintele raionului, dna R. Spinovschi, colaboratorii Direcţiei agricultură şi cadastru, Comisarul raional de poliţie, dl V. Grabovschi, şeful IFS Dubăsari, dna M. Soltan şi reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl P. Profire. 

Principala problemă discutată la această întrevedere ţine de condiţiile pe care trebuie să le respecte agenţii economici şi persoanele fizice pentru a putea traversa liber posturile vamale interne, pentru a nu fi stopaţi şi supuşi controlului neîntemeiat. S-a mai discutat problema barajului de lîngă postul forţelor de menţinere a păcii din preajma satului Pîrîta, instalat  pentru transportul ce ocoleşte postul vamal, deoarece instalarea acestui baraj duce la aceea că transportul care se duce spre plajă merge direct prin cîmp, ceea ce provoacă daune considerabie semănăturilor. 

Alte probleme ce au fost discutate sînt activitatea posturilor vamale mobile  pe teritoriul raionului Dubăsari, traversarea posturilor vamale interne de către populaţie cu marfă de uz personal, în cantităţi rezonabile şi cantităţi ce depăşesc normele legale.

 
 Popuşoi Valeriu, specialist principal
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Posturile vamale interne, problemă arzătoare pentru locuitorii raionului Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta