Harta site-ului
Ajutor
Postul teritorial de salvatori și pompieri Coșnița la 10 ani de activitate
Postul teritorial de salvatori și pompieri Coșnița la 10 ani de activitate

Incendii, accidente, cazuri medicale, zi sau noapte, salvatorii sunt mereu la datorie. Anual, la data de 5 aprilie, Republica Moldova marchează ,,Ziua Salvatorului”. Serviciul de intervenție și protecție civilă a Postului teritorial de salvatori și pompieri (PTSP) Coșnița astăzi, 4 aprilie s-a întrunit în ședință festivă cu ocazia aniversării a 10 ani de la instituirea acestuia.
,,Ca și în fiecare an sărbătoarea profesională v-a găsit în misiuni de salvare, în acțiuni de prevenire a situațiilor excepționale și în intervenții pentru ajutorarea persoanelor care au nevoie de voi. Devotamentul, curajul și prețul vieții pe care îl plătiți cu fiecare ieșire a DVOASTRĂ la lichidarea consecințelor imprudenței cetățenilor să vă poarte stima și cinstea în societate. Munca pe care o prestați zilnic, întru salvarea vieților omenești și a bunurilor materiale ale acestora, deloc ușoară, să vă facă și mai puternici, mai autoritari și solidari. Vă mulțumesc pentru eroismul și vitejia de care dați dovadă la chemările și intervențiile din teritoriu” a subliniat președintele raionului Dubăsari dl Grigore Filipov.
,,Pe parcursul a 10 ani de activitate a PTSP Coșnița au fost efectuate aproximativ 300 de intervenții. Intervențiile au urmărit lichidarea focarelor și nu numai în sectorul locativ, case, vegetații uscate, accidente rutiere, gunoiști, tractări de autoturisme, etc. De asemenea, țin să menționez că colaboratorii serviciului au participat la diverse antrenamente pentru dezvoltarea aptitudinilor în procesul de lucru. Serviciul de intervenție și protecție civilă dispune de 3 autospeciale, toate fiind în stare funcțională. Necătând la neajunsurile pe care le avem în proces de lucru, prin mobilizare reușim să activăm în regim normal”, a subliniat șeful Serviciului dl Veaceslav Țanga.
Sergiu Gatman, șef Secție situații excepționale Dubăsari, de asemenea a ținut să menționeze specificul profesiei de salvator.  ,,Fie ca numărul de intervenții și ieșiri întotdeauna să coincidă cu numărul de întoarceri. Curajul, devotamentul și sacrificiul sunt cuvintele care definesc personalitatea fiecărui salvator, iar eu vă doresc să rămâneți și în continuare speranța oamenilor în cele mai dificile și grele încercări în care se pomenesc uneori. Sănătate familiilor voastre”.
Ședința festivă a încheiat cu înmânarea diplomelor, din numele Consiliului raional Dubăsari, tuturor angajaților Serviciului de intervenție și protecție civilă pentru devotament, profesionalism, munca nobilă și verticalitate în domeniul intervenției și protecției civile, pentru responsabilitate și dăruire de sine în salvarea vieților omenești și cu prilejul marcării zilei profesionale ”Ziua Salvatorului” și cu ocazaia aniversări a 10 ani de activitate a  postului teritorial de salvatori și pompieri Coșnița.
Amintim că, Postul teritorial de salvatori și pompieri a fost instituit în data de 04 aprilie 2012 în baza Dispoziției președintelui raionului Nr. 56/1-n în conformitate cu Decizia Consiliului raional Dubăsari nr. 01-06 din 21.02.2012. Ulterior, în 2019 serviciul a fost reorganizat.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Postul teritorial de salvatori și pompieri Coșnița la 10 ani de activitate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta