Harta site-ului
Ajutor
Posibilităţi de angajare legală în Republica Italia
Posibilităţi de angajare legală în Republica Italia

În conformitate cu Acordul bilateral privind migraţia forţei de muncă între Republica Moldova şi republica Italia este iniţiat un proiect ce urmăreşte formarea profesională a cetăţenilor Republicii Moldova cu oportunităţi de angajare legală pe teritoriul Republicii Italiene pe viitor. Astfel, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a raionului Dubăsari selectează din baza de date persoane neangajate în cîmpul muncii care pot beneficia de instruirea respectivă şi oportunitatea de angajare în condiţiile următoare:

Meseriaşi şi muncitori calificaţi în efectuarea lucrărilor de construcţie şi întreţinere a edificiilor:

1.Instalatori în sarcini de montare a obloanelor, uşilor şi geamurilor, procurarea materialelor necesare în procesul de lucru, verificarea calităţii produselor şi a procesului de instalare a acestora, completarea formularelor, eliberarea facturilor fiscale, altor sarcini administrative.

2.Zidari (piatră şi cărămidă) în sarcini de efectuare a lucrărilor de zidărie, verificare şi coordonare a proceselor de producţie şi a activităţilor specifice, utilizarea instrumentariului şi a tehnicii specifice, completarea documentaţiei necesare, menţinerea legăturii cu clienţii şi furnizorii.

3.Instalatori ai sistemelor de încălzire şi instalaţiilor hidraulice pentru edificii în sarcini de instalare a sistemelor de încălzire şi aer condiţionat, întreţinerea şi verificarea conformităţii cu standartele, completarea formularealor corespunzătoare de certificare, acordarea asistenţei tehnice, montarea accesoriilor, anumite sarcini administrative.

Candidaţi:

Tineri cu vîrsta între 18-30 ani; bărbaţi cu vîrsta cuprinsă între 30-50 ani, neangajaţi în cîmpul muncii.

La selectare se ia în consideraţie ca persoana să fie şomer, corespunde unuia din profilurile de mai sus menţionate conform cerinţelor, inclusiv pregătire şi experienţă profesională unde se necesită, nivel minim de cunoaştere a limbii italiene (vor fi selectaţi prioritar), disponibilitatea de a fi instruiţi gratis în profesia/meseria unuia din profiluri şi a limbii italiene în mun. Chişinău într-o perioadă de cel mult 1,5 luni (mai-iunie current), disponibilitatea de o eventuală angajare legală în Italia.

Selectarea persoanelor de către AOFM este prima etapă de selecţie urmată de interviul cu responsabilii de proiect din partea Italiei, după ce candidaţii vor fi incluşi în grupa de instruire.

 
     V. Micu

     AOFM Dubasari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Posibilităţi de angajare legală în Republica Italia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta