Harta site-ului
Ajutor
Pohrebea a sărbătorit din plin…
Pohrebea a sărbătorit din plin…

    Există o legendă care spune că: Ţarul acestor meleaguri a poruncit ca în satul Pohrebea să fie construită o biserică de toată frumuseţea. Când biserica a fost gata zidită, în ziua sfinţirii bisericii a născut şi soţia ţarului. Ţarul plin de bucurie a poruncit veselie în tot satul şi ca această zi să fie sărbătorită în fiecare an, care mai pe urmă a devenit şi ziua satului la data de 18 octombrie.
Această sărbătoare a devenit importantă prin felul cum oamenii o tratează, fiecare familie respectîndu-şi obiceiurile şi tradiţiile. Ca de obicei, în această zi, pohribenii pregătesc mese cu bucate gustoase, aduc ulcioare cu vin nou, deschid larg porţile şi aşteaptă oaspeţi. Chiar dacă este zi de lucru, oaspeţii tot vin şi vin. Care sînt întîmpinaţi de veselia şi energia jocului din centrul satului.
    În această zi deosebită pentru săteni, administraţia publică locală a organizat un şir de concursuri, victorină şi o serie de măsuri sportive: trînta, în care învingătorul a primit ca premiu berbecul, tragerea otgonului la care au participat sătenii cu entuziasm. La fel, s-a desfăşurat un concert cu artişti amatori din raion: Şcoala de arte cu taraful din s. Coşniţa, formaţia “Prietenia” din s. Coşniţa, formaţia folclorică “Stejărel” din s. Pîrîta. Anul acesta satul Pohrebea a avut parte  să se bucure şi de vizita artistului emerit Valentin Pălăncică, care a înfrumuseţat cu un buchet de melodii populare sărbătoarea. 
La sărăbătoare a luat cuvînt şi primarul satului, dl Alexandru Leşan, care a felicitat sătenii cu ocazia Hramului localităţii.    
Localnicii satului Pohrebea nu s-au plictisit, au fost foarte activi pe parcursul întregului program artistic. Imediat după concert cerul a fost iluminat de focuri de artificii, iar seara a continuat cu muzică și hore pînă tîrziu. Pohribenii se mîndresc mult cu satul său  şi mereu păstrează tradiţiile şi farmecul cu care îi adună pe fraţi, rude şi pe toţi cei dragi.
                                                                      
                                                                                                                 Elena Gheorghiţa, redactor principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
b8ibb8B15HE
2017-06-21 04:24:08
Ale tu wszyscy za mną tęsknią, telefon dzwonił bez przerwy, skrzynki zawalone mailami. A sąd ty się wziąłeś gryzoniu, że zabierasz tu głos po 30 zaledwie koznatarmech? I pod jaki prąd idzie Kukiz? Wyjaśnij to.
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Pohrebea a sărbătorit din plin… - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta