Harta site-ului
Ajutor
Ploaie de medalii pentru sportivii dubăsăreni
Ploaie de medalii pentru sportivii dubăsăreni

Pe data de 12 aprilie 2019 în orașul Bar, Muntenegru a fost dat start celei de-a 9-a ediții a Campionatului European de Karate Shotokan. O competiție care a strâns în acest an sportivi din 21 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de 19 sportivi selectați în lotul național de către Federația de Karate Shotokan din Republica Moldova condusă de renumitul Președinte Serghei Isacenco. Raionul Dubăsari a avut o pondere destul de mare la formarea lotului național fiind reprezentat de șapte sportivi, elevi ai Școlii Sportive Raionale Dubăsari.
Prima zi de competiție a început cu succes pentru Republica Moldova obținând două medalii de argint la categoria de vârstă veterani 40 – 49 ani la proba Kata individual și kumite individual prin sportivul nostru Gazea Nicolae (Molovata Nouă, Dubăsari).
Sportivul Cătărău Ion fiind la prima sa competiție de nivel European a reușit să intre în primii opt sportivi la categoria minicadeți 12 – 13 ani la proba kata individual.
A doua zi de competiții a continuat să plouă cu medalii peste echipa Republicii Moldova. Primele emoții pozitive au fost atunci când în finală la categoria de vârstă juniori 16 – 17 ani la proba kata individual după numărul de puncte pe locul doi s-au clasat doi sportivi din Republica Moldova și ambii fiind din Raionul Dubăsari, Avxentiev Dorin (Molovata Nouă, Dubăsari) și Vlad Ursul (Cocieri). Conform regulamentului competiției s-a mai disputat încă o dată medalia de argint și cea de broz ca până în final Avxentiev Dorin să fie deținătorul medaliei de argint iar Ursul Vlad al celei de bronz.
Următoarea medalie în palmaresul selecționatei noastre a fost cea de bronz la categoria juniori 16 – 17 ani proba kata Echipe. Echipa a fost formată din sportivii Dubăsăreni Oprea Danu, Gazea Sandu, Avxentiev Dorin. La această categorie echipa formată din Socolovschii Petru, Ursul Vlad și Gazea Sandu s-au clasat pe locul cinci.
Apoi au urmat medalii de aur, argint și bronz câștigate de colegii noștrii de echipă, sportivii din orașul Bălți conduși de antrenorul Spînu Vitalii și Onișcenco Andrei.
Ultima zi de competiție au urmat probele la kumite echipe unde sportivii noștrii au mai cucerit trei medalii. O medalie de aur a plecat la Bălți la categoria de vârstă 12-15 ani, medalia de argint a fost obținută de echipa noastra la categoria de vârstă 16 – 20 ani proba kumite echipe de către sportivii Drobot Andrei (Bălți), Volontir Mihai (Bălți), Avxentiev Dorin (Molovata Nouă), Gazea Sandu (Molovata Nouă). Medalia de bronz la categoria de vârstă seniori proba kumite echipe mixte a fost obținută de sportivii Spînu Vitalii (Bălți), Spînu Anastasia (Bălți), Dovzii Vasile (Bălți), Cheptea Anastasia (Bălți), Iepure Andrei (Bălți), Gazea Nicolae (Molovata Nouă, Dubăsari).
Cele mai prețioase medalii la seniori au fost obținute de sportivii Vitalii Spînu (Bălți) argintul la categoria open proba kumite, Gazea Nicolae (Molovata Nouă, Dubăsari) - bronzul la proba masters și Spînu Anastasia – bronzul la proma masters femenin.
În total Republica Moldova la acest campionat a obținut 19 medalii dintre care trei de aur, șase medalii de argint și zece medalii de bronz.
În numele tuturor sportivilor vreau să mulțumesc Consilierilor raionali, Președintelui raionului, Conducerii școlii Sportive raionale care au susținut financiar deplasarea sportivilor noștri la acest campionat. O deosebită recunoștință pentru antreprenorul Ozay Yilmaz și Compania SaltComfort care de fiecare dată susține tinerii din Raionul Dubăsari.
Nicolae GAZEA,maestru în sport

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ploaie de medalii pentru sportivii dubăsăreni - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta