Harta site-ului
Ajutor
Perspectivele de dezvoltare a culturii alunului
Perspectivele de dezvoltare a culturii alunului

La data de 15 mai curent, în incinta Institutului Muncii or. Chişinău a fost petrecută ”Conferinţa naţională privind perspectivele de dezvoltare a culturii alunului în Republica Moldova”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în colaborare  cu grupul de antreprenori InteligentAGRO (Republica Moldova) şi Azienda Vivaistica Negro Carlo (Italia), cu suportul Uniunii Asociaţiilor Producătorilor de Culturi Nucifere, care propun să aducă cultura alunului în spaţiul culturilor agricole de valoare înaltă, cultivate în Republica Moldova. La evenimentul dat au participat: dna N. Calenic, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a RM, dl C. Gajim, director executiv Uniunea Asociaţiilor Producătorilor de Culturi Nucifere (APCN), dl D. Udrea, director general SRL “InteligentAGRO”, Carlo Negro, expert internaţional în tehnologia de cultivare a alunelor (Italia), reprezentanţi ai Ambasadei Italiei în Republica Moldova, producători agricoli.
Scopul evenimentului este de a informa publicul despre avantajele și tehnologia de cultivare a alunului în condiţiile Republicii Moldova, soiurile recomandate condiţiilor din ţara noastră, precum şi costurile,  oportunităţile care le oferă agricultorilor care decid să se lanseze în această afacere, precum şi de a prezenta istorii de succes ale agricultorilor locali.
Un alt subiect important discutat s-a axat pe oportunităţile de finanţare europeană disponibile pentru lansarea afecerii, programe pentru înfiinţarea livezilor de alun, investiţii în întreţinere, recoltare şi post-recoltare, la fel s-au discutat şi măsurile de subvenţionare din partea statului. Pentru antreprenorii interesaţi de acest domeniu se va oferi suport din partea Asociaţiilor Producătorilor de Culturi Nucifere, asistenţă pentru promovarea culturilor nucifere în cadrul expoziţiilor, târgurilor, instruiri, servicii de expertiză etc.
Maria DICUSAR
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Perspectivele de dezvoltare a culturii alunului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta