Harta site-ului
Ajutor
Pentru roade bogate
Pentru roade bogate

A devenit o tradiţie, în preajma sărbătorii profesionale a melioratorului, care se sărbătoreşte de fiecare dată în prima duminică a lunii iunie, (anul curent pe data de 04.06.2017), se organiza petrecerea concursului Republican cu genericul  „Cel mai bun operator-maşinist a sistemului de irigare”, la care  melioratorii Dubăsăreni se evideienţiau permanent. Începînd cu anul 2010 cu suportul Proiectului „Compact”, finanţat de către Guvernul USA sistemul central de irigare Coşniţa în 2015, a fost reabilitat complet, fiind investite circa 13 mln dolari USA, fiind cel mai valoros Proiect implementat. A fost formată Asociaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigare Coşniţa (AUAI), fiind ca sinestătoare în activitate preluînd în autogestiune de la ÎS „Apele Moldova”.
La adunarea generală a AUAI a fost ales Preşedintele Asociaţiei (dl. V.Cibuc), care activează şi actualmente şi Directorul executiv (dl. N. Rusu), care a fost la temelia sistemului de irigare „Apele Moldova”, apoi la reabilitarea acestui sistem, însă cu atingerea vîrstei bine meritate a fost înlocuit de către alesul nou de către adunarea generală dl. Ghenadie Leagul, un tînăr energic şi profesionist.
Deasemenea, funcţionează şi sistemul central de irigare Holercani, însă pînă ce sub protectoratul Agenţiei „Apele Moldova” La timpul potrivit şi necesar se va forma şi aici Asociaţia. Se schmib formele de proprietate, sistemele de irigare dar melioratorii, maşiniştii –operatori rămîn fideli profesiei alese, avînd practică de peste 10 ani de activitate
Cu prilejul zilei - sărbătoarei profesionale le dorim tuturor melioratorilor sănătate, belşug în toate şi succese în luptă cu seceta, pentru roade bogate.
 
                                                                                                       Direcţia agricultură şi cadastru
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
02slwatae1G
2017-06-21 04:29:07
I love this. Such a great reminder that our lives as they are contain everything we need. What is creation anyway but just recombining what already exists? After all, nature did this whole thing using only 5 elements. (And never complained, thinking: if only there were a sixth element, then I could really make so80hting&#m23e;.)
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Pentru roade bogate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta