Harta site-ului
Ajutor
PENTRU MERITE ÎN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ LOCALĂ
PENTRU MERITE ÎN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ LOCALĂ

Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) a organizat miercuri, 28 decembrie 2011, prima ediție a ceremoniei de decernare a distincțiilor CALM ”PRIMAR EMERIT” și ”PENTRU MERITE ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ LOCALĂ”. În cadrul ceremoniei au participat reprezentanții administrației publice locale:  primari, președinți de raioane, aleși locali, etc.


Administraţia CALM a luat decizia de a premia cei mai buni primari şi funcţionari publici cu scopul de a scoate în evidenţă persoanele care şi-au dedicat viaţa pentru comunitatea lor. Astfel, 23 de primari s-au învrednicit de distincția „Primar emerit”. Aceste distincţii au fost oferite primarilor care s-au menţinut în această funcţie cel puţin 4 mandate şi au înregistrat rezultate remarcabile, şi respectiv distincția „Pentru merite în administraţia publică locală” a fost oferită pentru 36 de funcţionari care au o experienţă de cel puţin 10 ani în acest domeniu.

În acest context, menţionăm că, Preşedintele raionului Dubăsari domnul Grigore POLICINSCHI, a fost decorat cu insigna „PENTRU MERITE ÎN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ LOCALĂ” în semn de apreciere a activităţii îndelungate în administraţia publică locală. Dumnealui are o experienţă în domeniul administraţiei publice locale de 16 ani -  2  mandate de primar al localităţii Doroţcaia şi respectiv, deja al 3-lea mandat de preşedinte al raionului Dubăsari.

În acest sens la ceremonie au participat şi primarul de Molovata – dl Serafim Bejenari, care a fost decorat cu insigna „PENTRU MERITE ÎN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ LOCALĂ” şi ex-primarul de Corjova – dl Valeriu Miţul, fiind decorat cu insigna „PRIMAR EMERIT”.

Laureații distincțiilor CALM, de asemenea au ținut să mulțumească pentru aprecierea înaltă a meritelor lor și și-au exprimat admirația și respectul pentru activitatea CALM.Dl Valeriu Mițul, ex-primar de Corjova a menţionat că "Fiecare om, de mic copil atunci când primeşte o menţiune se bucură. Aşa şi noi, pe parcursul vieţii când eşti menţionat de cineva cred că e un lucru bun şi te mobilizează să faci lucruri cât mai bune în continuare".

Şi pentru că a fost în ajun de sfintele sărbători de iarnă, cei mai buni reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Moldova au fost colindaţi de cetele de urători din Colibași (Cahul) și colectivele de artă din com. Budești (mun. Chişinău), precum s-au bucurat și de interpretările muzicale, artistice și teatrale ale tinerilor talente din s. Selemet și s. Batâr, r. Cimișlia. Întreaga ceremonie a fost audiată de interpretarea extraordinară a copiilor din fanfara s. Holercani, r. Dubăsari. Orchestra de instrumente aerofone şi percuţie  Holercani este formată din 25 de domnişoare şi îl are ca conducător artistic pe dl Nicolae Jelauc.

Acest eveniment a constituit o premieră pentru Republica Moldova, deoarece până astăzi munca asiduă și activitatea neobosită a primarilor, președinților de raioane, a aleșilor locali, etc., nu a fost apreciată și remarcată la modul cuvenit, prin careva distincții, ordine care ar reitera aportul acestora la dezvoltarea comunităților pe care le administrează și a Republicii Moldova în general.

Scopul acestuia l-a constituit instituirea unei tradiții prin care reprezentanții APL care și-au dedicat o mare parte din viața lor activității din cadrul APL și au obținut rezultate remarcabile în realizarea programelor guvernamentale, în dezvoltarea social-economică a comunităților din care fac parte, să fie menționați și apreciați la justa lor valoare.

La eveniment s-a propus să fie instituită "Ziua Autonomiei Locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală". Sărbătoarea ar putea fi marcată în fiecare an, pe 1 februarie.

"Prin intermediul acestei acţiuni, încercăm să aducem la justa valoare toate persoanele care muncesc în APL şi care au depus un efort foarte mare pentru dezvoltarea comunităţilor", a declarat Viorel Furdui, directorul executiv al CALM.


Ec. Racoveţ,
Şef Serviciu relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

PENTRU MERITE ÎN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ LOCALĂ - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta