Harta site-ului
Ajutor
Pe unde merge profesorul pământul respiră a flori de primăvară
Pe unde merge profesorul pământul respiră a flori de primăvară

La 26 martie 2019 în Gimnaziul Oxentea a fost o mare sărbătoare -  sărbătoarea sufletului. Profesorii de geografie din raionul Dubăsari s-au întrunit la seminarul teoretico-practic cu subiectul: „Strategii de evaluare a competențelor specifice la orele de geografie”.
În cadrul seminarului am fost ghidați de dl Roznerița Nicolae, metodist superior la DÎG din raionul Dubăsari. Dumnealui a vorbit despre strategiile de evaluare a competențelor specifice în cadrul orelor de geografie.
În cadrul atelierului de lucru participanții au fost implicați în activități pe grupe, unde au completat un test de intelegență și au dezvăluit unele metode și tehnici de lucru cum ar fi: Explozia stelară, acrostihul, cinguienul ș.a.
În rezultatul acestei activități fiecare dintre noi am împărtășit experiența proprie colegilor și am rămas satisfăcuți de activitatea pe care am desfășurat-o. La a doua etapă de lucru a seminarului am asistat la o activitate extracurriculară în cadrul bilunarului ecologic cu tema: „Pământul-casa noastră comună” organizată şi monitorizată de profesorul de geografie dl Iliev Anatol. Dumnealui a demonstrat astăzi, că disciplina geografia poate fi studiată şi înţeleasă prin educație muzicală.
A început activitatea cu dansul planetelor în jurul soarelui, prezentată de ansamblul de dans din gimnaziu, condus de profesoara Leunti Elena. Au urmat mai apoi informații utile despre planete, simbolul și drapelul Pământului. Copiii din gimnaziul Oxentea au relatat despre frumusețea și necesitatea Pământului, despre problemele ecologice, factorii de poluare şi căile de soluționare a unor cataclisme. Mi-a plăcut comparația dintre pământ și om:  „Pământul are nucleu, dar omul creier. Omul are piele, dar Pământul scoarță terestră. Omul are artere, dar Pământul are  râuri. Pământul râde prin flori”. De asemenea au răsunat cântece și poezii despre natură compuse de dl profesor, prezentate de două ansambluri vocale ale gimnaziului Oxentea, dirijate de profesorul Iliev Anatol.
În finalul activității a răsunat  cântecul  „Să  salvăm planeta Pământ.”, care a demonstrat că Planeta Albastră poate fi salvată, dacă  noi, oamenii nu vom polua, nu vom distruge ființele vii și obiectele naturii. Talentul  nesecar al  dlui  Iliev Anatol a luminat  astăzi ca o astră cerească care a adus înțelepciune și căldură  Dumnezeiască în şcoală. Profesorii de geografie din raion îi aduc mulțumiri și-i doresc multă sănătate, succese pe tărâmul profesional. Doresc ca profesorul de geografie, Iliev Anatol să doinească prin cântecele sale în continuare, și să valorifice frumosul în viitorul țării noastre.
Nicolae ROZNERIŢA, metodist superior
Margareta OPREA, profesoară de geografie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Pe unde merge profesorul pământul respiră a flori de primăvară - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta