Harta site-ului
Ajutor
Pe 17.09.2014 la OMF Molovata Nouă au donat singe 20 de Donatori !!!
Pe 17.09.2014 la OMF Molovata Nouă au donat singe 20 de Donatori !!!

Este un gest omenesc să ne gîndim și la cei care au nevoie de ajutorul nostru. Niciodată nu trebuie să uităm că fiecare dintre noi poate să ajungă în situația în care să aibă nevoie de transfuzie de sînge. Potrivit Ministerului Sănătăţii, anul trecut, peste 130 de mii de oameni au donat sînge. Statisticile arată că, în ultimii nouă ani, numărul donatorilor voluntari a crescut de trei ori. Este binevenit acest proiect, deoarece mulți își amintesc că trebuie să doneze sînge. Zeci de oameni au donat pentru prima dată sînge, pentru a salva alte vieţi. Pentru unii însă, această activitate este practicată de zeci de ani. Este vorba despre donatorii emeriţi, care au salvat de la moarte mii de vieţi.
Polina Turtă este unul dintre donatorii emeriţi a Republicii Moldova, ea donează sînge sistematic de aproape 35 de ani. În acest timp, dumneaei a reuşit să facă peste 200 de transfuzii.
"Prima dată am salvat un copil, stătea în spital cu anemie şi avea nevoie de sînge. Fetiţa avea vreo şapte luni, era slăbuţă, galbenă. Am făcut o faptă foarte bună", a menționat dumneaei.
Dna Turtă este lucrător medical şi a participat la conflictul de pe Nistru din 1992. Femeia a donat sînge pînă la limita admisibilă: "Am lucrat la salvare. Acolo am salvat foarte multe vieți omenești. Donam sânge o dată la două luni, dar şi o dată în lună. Nu făceam alegere că e moldovean, rus sau ucrainean".
Dna Turtă l-a convins şi pe soţul său să devină donator. Pentru toate meritele sale, ea a primit titlul şi carnetul de donator emerit.
În Republica Moldova sunt peste 1300 de donatori emeriţi.
 

Oprea Olga, medic de familie, OMF Molovata Nouă

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Pe 17.09.2014 la OMF Molovata Nouă au donat singe 20 de Donatori !!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta