Harta site-ului
Ajutor
Participarea Orchestrei de Fanfară din s. Holercani la Festivalul Fanfarelor, organizat în Botoşani, între "a fi" sau "nu a fi"
Participarea Orchestrei de Fanfară din s. Holercani la Festivalul Fanfarelor, organizat în Botoşani, între "a fi" sau "nu a fi"

Festivalul Cântecului, Jocului, Portului şi Meşteşugurilorva reuni la începutul lunii august peste 70 de meşteri din judeţ şi din ţară, dar şi formaţii şi ansambluri populare reprezentative zonelor folclorice ale ţării. Aceştia din urmă vor evolua în cadrul spectacolelor ce se vor desfăşura pe pietonalul Unirii. Festivalul va avea loc în perioada 5-7 august 2011 şi va cuprinde, în program, atât tradiţionalul Târg al Meşteşugarilor cât şi festivalul Fanfarelor, recunoscut pentru valoarea formaţiilor care participă în fiecare an. La festival au fost invitate să participe formaţii de dansuri populare din judeţ:  Cordăreni, Tudora, Vorona, Vârful Câmpului şi Lozna, dar şi din ţară: Maramureş, Olt, Argeş şi Republica Moldova.

În ultima zi a festivalului, duminică, 7 august, de la ora 1100, pe pietonalul Unirii se va desfăşura Festivalul Fanfarelor unde sunt aşteptate să participe fanfarele din opt comune ale judeţului Botoşani, dar şi de la Suceava şi din Republica Moldova. La acest Festival cu renume, Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial din Republica Moldova a selectat cele mai bune ansambluri populare şi Orchestre de fanfară din ţară. Astfel, Orchestra de fanfară, grupa mare, din localitatea Holercani se numără printre cei mai norocoşi invitaţi la Festivalul Cântecului, Jocului, Portului şi Meşteşugurilor din Botoşani, România. Copii vor petrece 3 zile de neuitat, aceştia urmează să fie cazaţi într-un hotel, iar pe întreaga perioadă de şedere în Botoşani, fanfariştii vor participa la tîrgul de meşteşuguri şi la diverse manifestări organizate de către gazdă, iar la 7 august, fanfariştii vor evolua la cea de-a V-a ediţie a prestigiosului festival al  Fanfarelor.

Din păcate însă, nu toţi copiii din Orchestra de Fanfară, Holercani, deţin un paşaport străin, ceea ce le împiedică participarea la festivalul de anvergură din România.

Ne adresăm către părinţii acestor minunaţi şi talentaţi copii, Respectaţi părinţi, vă îndemnăm să faceţi tot posibilul ca copilul dvs. să obţină paşaportul în termenii stabiliţi, căci nu în zadar l-aţi încurajat să facă muzică. Oferiţii copilului dvs. şansa de a promova imaginea Republicii Moldova prin intermediul muzicii de promenadă la un Festival cu renume, de a face schimb de experienţă cu alţi artişti din zonă, de a petrece 3 zile minunate într-un anturaj al tradiţiilor şi a muzicii calitative.

Totodată, facem apel către toţi oamenii darnici şi generoşi, agenţi economici din raion, Haide-ţi să susţinem fanfariştii din localitataea Holercani, pe cei 22 de tineri din Orchestră, ca să poată participa la festivalul organizat în Botoşani şi să ne reprezinte cu demnitate raionul Dubăsari.

Doritorii pot oferi un ajutor financiar pentru a colecta suma necesară pentru transport(tur-retur Chişinău-Botoşani), sau pot oferi tichete cu benzină/motorină.

Să-i susţinem de la inimă la inimă!!!

Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la nr. te telefon: 44-753

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Participarea Orchestrei de Fanfară din s. Holercani la Festivalul Fanfarelor, organizat în Botoşani, între "a fi" sau "nu a fi" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta