Harta site-ului
Ajutor
Participanţii la lichidarea avariei de la C.A.E. Cernobîl primiţi în audienţă de Preşedintele raionului
Participanţii la lichidarea avariei de la C.A.E. Cernobîl primiţi în audienţă de Preşedintele raionului

Astăzi, un grup de 7 persoane, participanţi la lichidarea avariei de la C.A.E. Cernobîl, locuitori ai satelor Holercani şi Cocieri au fost primiţi în audienţă de Preşedintele raionului Dubăsari Grigore Policinschi. În cadrul audienţei, aceştia şi-au exprimat nemulţumirea şi indignarea pentru faptul că nu primesc credite preferenţiale conform Hotărîrii de Guvern nr. 1146 din 15 octombrie 2004 „Cu privire la creditele preferenţiale pentru unele categorii de populaţie”. „Care este cauza că nu se îndeplineşte Legea nr. 909 din 30.01.1992 privind protecţia socială a cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, dacă deţin informaţii precum că în majoritatea raioanelor participanţii primesc compensaţii iar cei din raionul Dubăsari nu beneficiază de aceste indemnizaţii” a specificat dl Veaceslav Carimov, originar din Cocieri.

În acest contex, dl Sergiu Grigoriev, consultant-jurist al Consiliului raional a prezentat materialele şi informaţiile respective, conform cărora Hotărîrea Guvernului nr. 1146 din 15 octombrie 2004 „Cu privire la creditele preferenţiale pentru unele categorii de populaţie” a fost abrogată cu emiterea unei noi Hotărîri de Guvern cu nr. 836 din 13.09.2010 „Cu privire la acordarea indemnizaţiilor unice pentru construcţia sau procurarea spaţiului locativ, sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetăţeni ”, conform căreia persoanele care nu au beneficiat de indemnizaţiile unice pînă la data 1 ianuarie 2010, vor putea beneficia începînd cu 1 ianuarie 2014.

Astfel, în urma discuţiilor respective, cernobîliştii au menţionat necesitatea de a schimba respectiva Hotărîre a Guvernului. Au afimat că vor apela către deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova pentru a cere anularea termenului respectiv şi includerea în Hotărîre termenul de 1 ianuarie  2012, reieşind din faptul că vîrsta participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl este înaintată, iar necesităţile sînt astăzi, la moment, pentru această categorie de populaţie din Republica Moldova, respectiv din raionul Dubăsari.

Preşedintele raionului Dubăsari Grigore Policinschi a susţinut această idee şi a menţionat faptul că Consiliul raional, conform competenţelor sale, va fi alături de doleanţele cetăţenilor raionului Dubăsari ce fac parte din această categorie de populaţie, inclusiv va promova interesele acestora în cadrul vizitelor în teritoriu a reprezentanţilor Guvernului, inclusiv în cadrul întrevederilor cu reprezentanţii Parlamentului Republicii Moldova.

Ec. Racoveţ
sp. pr. în probleme relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Participanţii la lichidarea avariei de la C.A.E. Cernobîl primiţi în audienţă de Preşedintele raionului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta