Harta site-ului
Ajutor
Parteneriatul între administrațiile locale de nivelul I și II cu partenerii de dezvoltare, aduc beneficii cetățenilor raionului
Parteneriatul între administrațiile locale de nivelul I și II cu partenerii de dezvoltare, aduc beneficii cetățenilor raionului

Astăzi, 19 februarie 2020, dl Grigore FILIPOV, Președintele raionului Dubăsari, însoțit de dna Larisa BRADUCEAN, șef Direcție învățământ general Dubăsari, au efectuat o vizită de lucru la Gimnaziul „Anatol Codru” satul Molovata Nouă. Președintele raionului a avut o întrevedere cu colectivul pedagogic, condus de către directorul instituției dna Angela CURCUBET și dl Oleg GAZEA primarul localității.
În debutul vizitei, Președintele raionului și șefa Direcției învățământ general au fost invitați la o scurtă excursie în sălile de clasă recent reparate cu ajutorul finanțării de organizația non-profit ,,Operae  Life” din regiunea Trento, Italia, cu contribuția Consiliului raional Dubăsari, Biroului Reintegrării și Primăriei Molovata Nouă. Doamna Angela CURCUBET a relatat, că la moment instituția a devenit foarte atractivă, s-au creat condiții optime de instruire pentru elevi și cu mândrie a menționat că organizația ,,Operae  Life” este predispusă să continue modernizarea școlii prin dotarea completă a ospătăriei școlare și schimbarea sistemului de iluminare în clădirea școlii.
Ulterior, Președintele raionului a purtat discuții cu profesorii și învățătorii instituției date. Astfel, o problemă strigentă pentru eficientizarea procesului educațional, a fost menționată necesitatea dotării sălilor de clasă cu proiectoare și calculatoare, pentru a oferi elevilor posibilitatea de a accesa mai ușor informația necesară pentru studiu. De asemenea, au fost expuse și alte probleme și greutăți cu care se confruntă administrația și colectivul pedagogic al gimnaziului în activitatea zilnică.
În acest sens, dl Președinte, a răspuns la toate întrebările acordate și totodată a promis că probleme expuse vor fi analizate și identificate soluții optime pentru rezolvarea acestora.
Dna Larisa BRADUCEAN și dl Oleg GAZEA au mulțumit domnului Președinte pentru consecvență și pentru continuarea proiectelor investiționale inițiate în localitatea dată.
La finalul vizitei dl Grigore FILIPOV a fost invitat de a vizita trei familii social-vulnerabile din satul Molovata Nouă, care au primit în dar seturi de pat etajat pentru copii cu dulapuri, de la bunii prieteni ai localității organizația ,,Operae  Life”  Italia.
În continuare, Președintele raionului a mers la Doroțcaia, unde de asemenea a avut loc un frumos eveniment- exemplu de conlucrare între administrația locală și partenerii de dezvoltare. Aici, Oficiul medicilor de familie a primit o ambulanță drept donație din partea Asociației de caritate „BETHANIA” prin intermediul Bisericii FILADELFIA din satul Doroțcaia cu suportul Primăriei localității date. Cheile și actele ambulanței au fost predate dnei Aurica VINARI, șef IMSP CS Dubăsari. „Ne bucură faptul că într-un timp foarte scurt a fost posibil acest act de donație, un element important a unei colaborări bune. Urmează deja a fi finisat acest pas de donare voluntară prin Decizia Consiliului raional Dubăsari”, a menționat dl Sergiu GRIGORIEV, Vicepreședintele raionului, prezent în cadrul evenimentului dat.
Domnul Grigore FILIPOV  a mulțumit la rândul său inițiatorilor acestui parteneriat important, menționând, că această ambulanță va servi la salvarea pacienților din satul Doroțcaia și acordarea primului ajutor medical în condiții mai bune.

 
Tatiana GHERB,
Specialist principal, relații cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Parteneriatul între administrațiile locale de nivelul I și II cu partenerii de dezvoltare, aduc beneficii cetățenilor raionului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta