Harta site-ului
Ajutor
Panglica Sfântul Gheorghe
Panglica Sfântul Gheorghe

Panglica Sfântul Gheorghe este analog celebrului bicolor - panglica la ordinul imperial „Sfântul Gheorghe”. În anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, ea a intrat în sistemul decoraţiilor sub denumirea de Panglica Unităţilor de Gardă, ca semn de distincţie deosebită. Aşa a devenit Panglica „Sfântul Gheorghe” atributul ordinului Slava, una din cele mai apreciate decoraţii „soldăţeşti” ale Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Culorile negru şi portocaliu ale panglicii înseamnă „fum şi foc” şi constituie un semn de vitejie personală a soldatului pe câmpul de luptă.
De la Moscova până la Lisabona, în întreaga Europă în aceste zile pot fi văzute „Panglicile Sfântul Gheorghe”.
Sute de tineri atât în republică, cât şi în afara hotarelor ei dăruiesc pe străzile oraşelor și satelor aceste bucăţele de material în dungi neagră şi portocalie, celor care ţin minte şi venerează eroismul soldaţilor care au apărat lumea de fascism.
Să păstrăm cu mîndrie, acest  simbol  faţă de soldaţii sovietici care au învins în cel de-al Doilea Război Mondial, un semn de veşnică recunoştinţă faţă de veteranii care au eliberat lumea rău și au adus pacea, a devenit mai mult decât o emblemă a victoriei. În prezent, oamenii care poartă Panglica Sfântul Gheorghe aduc un prinos de recunoştinţă veteranilor.
                  «Fie ca bunavoința oamenilor să consolideze și să promoveze pacea pe pămînt!»

Direcția cultură și turism

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Panglica Sfântul Gheorghe - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta