Harta site-ului
Ajutor
Orientarea școlară și profesională
Orientarea școlară și profesională

    Conselierea şi orientarea privind cariera urmăresc dezvoltarea personală şi înzestrarea tinerilor cu cunoştinţe şi abilităţi necesare pentru realizarea unui management eficient al propriei cariere. Orientarea este un proces în cadrul căruia se acordă asistenţă în ceea ce priveşte obţiunile educaţionale sau profesionale, ea trebuie să conducă la dezvoltarea maximă a potenţialului individual şi este îndreptată spre viitor.
     SAP din cadrul DÎTS vine cu un suport metodologic în întîmpinarea elevilor absolvenţi ale claselor a IX-a din toate gimnaziile raionului Dubăsari, pentru a conselia și a orienta tinerii absolvenţi privind cariera.
   Problemele legate de dezvoltarea personalităţii lor a calităţii sociale, evoluţia sistemului de valori , pregătirea pentru rolurile pe care le pot avea în viaţă.
    În prezent sunt accesibile un şir de publicaţii despre modul de căutare  a unui loc de muncă, plasarea în cîmpul muncii etc. Conselierea psihologică nu oferă reţete pentru angajarea cu succes la un serviciu (ca în multe manuale) ci pune accent pe potenţialul individual ale fiecărei persoane, vocaţie , interesele valorile, aptitudinele, permite tinerilor absolvenţi să ea decezii privind viitorul punînd accent mai mult pe factorii interseci, legislaţie şipiaţa muncii, planificarea carierii, autocunoaştere etc.
                                                                                                                  
                                                                                                            MARENSCHI  Tatiana, psiholog SAP

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Orientarea școlară și profesională - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta