Harta site-ului
Ajutor
Organizarea și desfășurarea procesului educațional incluziv la nivel de raion. ,,Practici de succes."
Organizarea și desfășurarea procesului educațional incluziv la nivel de raion. ,,Practici de succes."

,,Orice căutare  are nevoie de repere, de un înainte  mergător, de o călăuză, de un maiestru
Organizarea și desfășurarea procesului educațional incluziv la nivel de raion ,,Practici de succes”, aceasta a fost tema atelierului regional desfășurat în perioada 28-29 noiembrie 2017 în raionul Cantemir, unde  a participat  întreaga echipă de specialiști a Serviciului de asistență psihopedagogică Dubăsari alături de colegii din raioanele: Soroca, Strășeni, Anenii Noi, Cantemir.
Două zile benefice pentru schimb de experiență și practici bune în domeniul incluziv! Parteneriate importante pentru a dezvolta domeniul în continuare. Pe parcursul acestor două zile au fost propuse diverse activități grupate în 5 sesiuni importante:
1. Asistența la ore/ activități în cadrul instituției de învățământ: Gimnaziul „Grigore Vieru”, Coștangalia; Gimnaziul „Mihai Eminescu”, Cantemir; Liceul Teoretic „Nicolae Mihai”, Ciobalaccia.
2. Prezentarea orelor publice. Suportul CDS în asistența educațională a copiilor cu CES. Parteneriatul CD- CDS- elev.
Activități de asistență psihopedagogică în cadrul Centrului de Resurse pentru Educația Incluzivă.
3. Activități de asistență metodologică: Suport în proiectarea activității didactice din perspectiva individualizării procesului educațional. Ședință de lucru cu membrii Comisiei multidisciplinare intrașcolare (CMI).
4. a) Practici de succes în organizarea şi desfășurarea activității Serviciului de asistență psihopedagogică Cantemir.
b) Implementarea modelelor de practici incluzive de succes din Carolina de Nord, SUA; Grecia, România în activitatea SAP Cantemir și a CREI,  prezentate de Isac Victoria, CDS, psiholog Gim. ”M. Eminescu”, Cantemir, Cabac Ana, șef SAP Cantemir.
5. Organizarea și desfășurarea activității per specialiști SAP (psihologi, psihopedagogi, logopezi, pedagogi).
Cu siguranță participanții la acest atelier au intrat în posesia unor achiziții la nivel de cunoștințe, practici, convinși încă  odată  în plus cât de valoros este ceea ce facem pentru copiii care necesită atenție mai sporită din partea noastră, asta dă motivare să rămânem în domeniu, să muncim!!!
Activitate dinamică cu implicarea fiecărui participant a fost organizarea unui flash mob ,,Conștientizăm autismul”.
Desigur la finele acestor două zile de practici incluzive, fiecare participant a beneficiat de un certificat, după care au fost aduse mulțumiri organizatorilor, gazdelor, colegilor pentru un atelier foarte bine organizat cu practici de succes, primirea caldă și bunăvoința enormă.
Multumim mult colegilor  Centrului Relublican de Asistenta Psihopedagogică, KulturKontakt Austria pentru generiozitate și susținerea în  buna organizare și desfășurare a atelierului.
Ramâne să promovăm experiențe bune, să desiminăm activități de succes a CDS/CD și realizările colegilor specialiști din cadrul  Serviciului de asistență psihopedagogică Cantemir. Succese nouă tuturor!!!                                             
,,Viziunea fără acțiune –nu se realizează nimic, acțiunea fără viziune –pierdere de timp, viziune însoțită de acțiune – poate schimba LUMEA”.
Tatiana LUNGU, 
Șef Serviciu de Asistență Psihopedagogică

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Organizarea și desfășurarea procesului educațional incluziv la nivel de raion. ,,Practici de succes." - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta